Vlada Kosova zabranila uvoz robe iz Srbije, navodno počelo vraćanje kamiona

Vlada Kosova odlučila je zabrani uvoz robe iz Srbije, pišu kosovski mediji. Zvaničnih potvrda za ovu vest još uvek nema.
To se dogodilo nakon hapšenja trojice kosovskih policajaca, za koje MUP Srbija tvrdi da su pronađeni u centralnoj Srbiji, a zvanična Priština da su "kidnapovani".
Nakon što su prištinski mediji preneli vest, počela je primena te odluke vlasti u Prištini. Večeras oko 18 časova sa administrativnog prelaza Jarinje vraćen je prvi šleper koji je prevozio srpsku robu, prenosi N1 pisanje medija.
Dopisnica N1 iz Prištine javlja da mediji na albanskom pišu da je na Merdaru poslednji srpski kamion prešao oko 16h, nakon čega Kosovska policija nije dozvoljavala srpskim kamionima da uđu na teritoriju Kosova.
 
Kako je javio reporter Kosovo onlajna, pored primene jednostrane odluke Prištine da zabrani uvoz srpskih proizvoda, počela je i rigorozna kontrola putničkih vozila i putnika koji iz pravca Srbije ulaze na Kosovo.
 
Čitaoci su se javili i redakciji KoSSeva, i rekli da "ima promena na prelazu Jarinje". Pre svega, navode, vrši se detaljna kontrola svakog automobila, koja traje oko 10 minuta.
 
"Ne mogu da se požalim da ponašanje, bili su korektni, ali su nas sve izveli iz automobila, i pretresli sve stvari", posvedočio je za portal jedan stanovnik Leposavića koji se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz centralne Srbije.
 
Takođe, putnici su primetili komešanje među vozačima kamiona, odnosno teretnog saobraćaja, te da su čuli od samih vozača, ali i pripadnika srpskog MUP-a na prelazu, da se neće dozvoliti prelazak kamiona koji prevoze srpsku robu.
 
Sve to događa se nakon hapšenja trojice kosovskih policajaca, za koje MUP Srbija tvrdi da su pronađeni u centralnoj Srbiji, a zvanična Priština da su "kidnapovani" sa teritorije Kosova.
 
Kosovska policija saopštila je da su trojicu njihovih graničnih službenika kidnapovale srpske snage tokom patrole u mestu Tresava - Bare, u opštini Leposavić, na graničnoj liniji sa Srbijom.
 
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković tvrdi da kosovski specijalci nisu kidnapovani, te da su pronađeni su "duboko na teritoriji centralne Srbije".
  • Cek cek

    15.06.2023 08:08
    A Open Balkan?
    Sve je to predstava…
    I ti “uhapseni”
    I ovo vracanje kamiona
    Samo da njih dvojica opstanu tu gde jesu
  • makar samo jedan dan

    14.06.2023 21:06
    kontramerajedannajedan
    zbraniti im prolazak kroz Srbiju za one nove tablice . Bar 1 dan za dusu ovog OD SVIH ZAHEBAVANOG naroda .
  • Boki

    14.06.2023 20:21
    Lepo,nema sta.Dogovor Vucica i Kurtija da razjebu proteste.Sta je sve Vucic obecao zapadu neka nam je Bog u pomoci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija