Kurti: Ulazak srpskih snaga na Kosovo agresija sa ciljem destabilizacije, osveta za hapšenje Luneta

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da je "kidnapovanje" trojice kosovskih policajaca na teritoriji Kosova od strane srpskih snaga "agresija sa ciljem eskalacije i destabilizacije".
Kurti je u poruci na Fejsbuku tražio momentano oslobađanje policajaca, a međunarodnu zajednicu je pozvao da osudi ovaj čin Srbije.
"Tri službenika Kosovske policije kidnapovana su danas u Leposaviću na mestu gde je nekada bila ilegalna ruta za šverc, koja se nalazi oko 300 metara unutar teritorije naše države (Kosova). Sumnjamo da ih je kidnapovala Vojska Srbije, jasno kao osveta Srbije za jučerašnje hapšenje ozloglašenog kriminalca Miluna Milenkovića - Luneta, koji je jedan od vođa organizovanog kriminala i šverca", rekao je on.
Ocenio je da je "ulazak srpskih snaga na teritoriju Kosova agresija sa ciljem eskalacije i destabilizacije".
 
"Zahtevamo hitno oslobađanje trojice kidnapovanih policijskih zvaničnika i pozivamo međunarodne faktore da osude ovaj akt agresije Srbije", kazao je Kurti.
 
Kosovska policija je ranije saopštila da su srpske snage "kidnapovale trojicu policajaca na teritoriji Kosova".
 
  • Ђорђе Ивковић

    14.06.2023 21:09
    Реално...
    Ао што се зна, Косова је до Ниша.
    Али немојте се секирати за ове невине жртве великосрпског терора, добри моји грађани и грађанке. Разуман је Вучић, пустиће их ради смиривања тензија, уз посредовање америчке амбасаде.
  • Mile

    14.06.2023 21:09
    Pravis se naivan. Jel ti Vucic neki rod?
  • Milan

    14.06.2023 18:07
    Sve je još uvek Srbija
    Kurti hapsi na teritoriji Srbije, pa valjda i snage Srbije imaju pravo da hapse šiptare na svojoj teritoriji. Kosovo je teritorija Srbije. Šta tu nije jasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.