Brnabić: Apsolutno nisam za smenu Gašića, on svoj posao radi odgovorno i posvećeno

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da "aspolutno" neće predložiti smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, jer on, kako je ocenila, odgovorno, ozbiljno i posvećeno radi svoj posao.
Brnabić: Apsolutno nisam za smenu Gašića, on svoj posao radi odgovorno i posvećeno
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Na sednici parlamenta na čijem je dnevnom redu predlog 61 poslanika opozicije za smenu Gašića, premijerka je ocenila da ministar policije nema "nikakvu ličnu odgovornost" za masovna ubistva u Srbiji s početka maja. 
"Nisam za smenu jer treba da čuvamo ljude koji odgovorno rade svoj posao, a Gašić je to pokazao od kad je krajem oktobra prošle godine formirana Vlada. Apsolutno neću predložiti njegovu smenu", rekla je premijerka. 
Ocenila je da je policija postupala "maksimalno efikasno i brzo" nakon, kako je rekla, monstruoznih zločina u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" i u selima oko Mladenovca u kojima je ubijeno 18, a ranjeno više od 20 osoba. 
 
"Najmanje vidim kako smo mogli da sprečimo užasnu tragediju u školi 'Vladislav Ribnikar", rekla je Brnabić.
 
Poručila je opoziciji da može da dobije "više" od smene ministra a to je kako je rekla, da cela Vlada podnese ostavku. 
 
"Ako želite, možete da dobijete ostavku Vlade. Nakon toga idu izbori. Ako to želite, dobrodošli ste, ali nisam spremna da mi se kadrira na ulici. U Srbiji će se vlast menjati samo demokratskim putem na izborima", navela je premijerka.
  • Zika zivac

    15.06.2023 20:24
    Dosta
    Mi je ovih koji su neke ",vazne" face svi podbili od pica ica i nerada sem punjenje svojih dzepova.
  • Ns

    15.06.2023 16:58
    Fikus
    Fikus zapenio u skupštini
  • BGD 011

    15.06.2023 15:49
    Brljiva Ana...
    A helikopter i poginuli? Jel to bilo odgovorno i posveceno? Mozda onom koji je kasnije izjavio: Ne dam Gasica, ne dam Loncara! Spavaju li mirno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f