Teoretičari zavere povezali Vojvodinu, Kosovo i Svetski ekonomski forum: Kako?

Portal "Srbin.info" iskoristio je aktuelne tenzije na Kosovu za plasiranje dezinformacije o navodom planu "globalnih elita" da odvoje Vojvodinu od Srbije.
Ovaj portal je 27. maja ove godine objavio tekst u kojem, pozivajući se na aktuelne nemire na Kosovu, najavljuje navodni plan Svetskog ekonomskog foruma i Kausa Švaba o "odvajanju Vojvodine od Srbije", piše Istinomer.
O tome, kako piše u članku, navodno svedoči mapa objavljena na sajtu SEF-a, na kojoj su granice Srbije predstavljene bez teritorije Vojvodine.
"Ipak, ni izdaja Kosova i Metohije neće biti kraj. Makar ako je suditi po zvaničnoj internet stranici globalističko-satanističkog Svetskog ekonomskog foruma. Na njoj je, nimalo slučajno, Srbija predstavljena ne samo u granicama bez Kosova i Metohije, već i bez Vojvodine! Globalisti Klausa Švaba dakle spremaju novi agendu za Balkan i novo rastakanje Srbije i srpskog naroda", navodi se u članku.
 
Kako piše Istinomer, nema dokaza da je mapa objavljena na veb stranici Svetskog ekonomskog foruma, niti da ona ima bilo kakve veze sa ovom organizacijom.
 
Skrinšot koji se navodi kao dokaz da je na sajtu SEF-a objavljena sporna mapa zapravo prikazuje veb sajt eurodialogue.org. 
 
Mapa je na ovom sajtu objavljena bez ikakvog konteksta. O samoj veb stranici takođe ne postoje nikakve informacije niti je moguće kontaktirati je, a gugl pretraživač prikazuje da konekcija sa stranicom nije bezbedna. U desnom uglu sajta postavljen je logo SEF-a, takođe bez ikakvog objašnjenja.
 
Obrnuta pretraga fotografije, odnosno mape, pokazuje da je ona prvobitno objavljena na veb stranici Američkog ratnog vazduhoplovstva u sekciji "Air Force Art".
 
Naslov slike je "Serbia, Kosovo, Romania, and Bosnia and Herzegovina Overview (color), U.S. Air Force map", a objavio ju je kapetan Džejson Goins. Na vebsajtu nije naveden nikakav opis mape.
 
Portal Istinomer je pisao Američkom ratnom vazduhoplovstvu za dodatno pojašnjenje šta sporna mapa predstavlja, ali nisu dobili odgovor do objave ovog teksta.
Na njihovoj zvaničnoj stranici navodi se:
 
"Zbirka umetnosti Vazduhoplovstva Sjedinjenih Država dokumentuje priču o Vazdušnim i svemirskim snagama kroz univerzalni jezik umetnosti. Radnje i dela vazduhoplovaca i čuvara zabeleženi su u umetničkim delima eminentnih američkih umetnika na način koji nije moguće izraziti rečima. Umetnost može da bude i istorijska i obrazovna i da, pritom, prikaže javnosti raznovrsne sposobnosti vazduhoplovnih i svemirskih snaga Sjedinjenih Država", navodi se.
 
Na veb stranici "Air Force Art" može se pronaći još nekoliko radova koje je kapetan Goins objavio, a njihovi originalni autori navedeni su u opisu.
  • Ime

    29.02.2024 19:40
    pa mozda

    Mozda bi neki i da se otcepe zbog Đurića, neki zbog Crkve... ko zna?!
  • Zika zivac

    16.06.2023 10:15
    Ovakve mape nisu od juce. Nagledo sam ih se tokom zivota,cak je jedno vreme bilo aktuelo srbija-beogradski pasaluk. Medjutim Djon Lenon je pevao " zamisli svet bez drzava, nije tesko ako zelis..." Ali glogalizam to ne razume hoce jos pa se izivljava na malim drzavama.
  • s one strane duge

    16.06.2023 10:03
    a paraziti kao nedaju
    ovo uopste ne zavisi od Srbije, kako sejes tako ces i da zanjes.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.