Palma: Basta da podnese ostavku ili će biti smenjen, kao da igra za Zvezdu, a navija za Partizan

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da ministar privrede Rade Basta, koji je na tu funkciju izabran kao kandidat koalicije SPS-JS, sledeće nedelje mora da podnese ostavku.
U suprotnom će, kako je rekao, biti smenjen. 
Basta je ranije u više navrata pozivao na uvođenje sankcija Rusiji, a nedavno je izjavio da bi svi ministri u Vladi Srbije trebalo da budu "na ulici sa građanima" posle dva masovna ubistva u zemlji početkom maja.
"Ministar privrede se ponaša kao da igra za Zvezdu, a navija da pobedi Partizan. Te njegove izjave, kao poslednja, da bi svi ministri morali da budu na ulici sa građanima, više ne mogu da se tolerišu. Sledeće nedelje Rade Basta mora da podnese ostavku na mesto ministra privrede u Vladi Srbije ili će biti smenjen", rekao je Marković. 
 
On je dodao da se sa tim stavom slaže i lider SPS Ivica Dačić. 
 
"U Vladi Srbije treba da postoji demokratija i različita mišljenja, ali ne oko nacionalnih i državnih pitanja i tu je tačka. On je moja ružna prošlost. Srbija ima mnogo većih problema od Radeta Baste. Ja sam se ogradio od njegove izjave da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i rekli samo da to nije stav ni Jedinstvene Srbije ni SPS", naveo je Marković. 
 
Ministar privrede Rade Basta izjavio je juče za Danas da bi svi trebalo da izađu na proteste "Srbija protiv nasilja".
  • zgađen

    17.06.2023 17:41
    Zemljo, otvori se
    Moralna gromada i stručnjak za bunga-bunga žurke deli lekcije u vezi morala.
  • Novosađan

    17.06.2023 17:30
    Bastu za predsednika!
  • Preferans

    17.06.2023 17:09
    Covek
    Vidi ko se javlja !
    Jedan izuzetno ispravan i posten covek - pravi dimacin i sve sto jedan pravi Srbin treba da bude !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.