Dačić o Rusiji: Za mene je frapantno kako su dozvolili da paravojni organi postanu tako značajni

Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, pa je takav slučaj i sa događajima u Ruskoj Federaciji, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
Naveo je da zvanični Beograd poštuje legalne organe svake države jer se na vlast dolazi i sa vlasti odlazi izborima.

Dačić je za TV Pink rekao da je Rusija prijateljska država i Srbija bi volela da se problemi rešavaju na politčki način.

"Za mene je frapantno kako su dozvolili da paravojni organi postanu tako značajan faktor u odbrani, to nešto nije u redu. Ja sam čovek države i smatram da odbrana mora da bude stvar države“, dodao je Dačić.
 
On je naglasio da iz pokušaja oružane pobune u Rusiji treba izvući pouke o uticaju privatnih paravojnih kompanija na rat, ali i mirnodopska zbivanja.
 
"Situacija je sada normalizovana ali ostaju pitanja ko je bio meta vlasnika privatnih paravojnih snaga Vagner Jevgenija Prigožina – predsednik Vladimir Putin ili vojni vrh", ocenio je Dačić.
 
"Kao ministar inostranih poslova ne bi trebalo da toliko govorim o tim temama, verovatno će kasnije i predsednik Vučić govoriti, ali najvažnije je da mi poštujemo legalne organe države, kao i kada je bio pokušaj puča u Turskoj. Vučić je odmah zvao predsednika Erdogana“, rekao je šef srpske dipolomatije.
  • Mr.M

    25.06.2023 15:48
    Reče mali Ivica koji je dizao u nebesa 90ih Arkana,Škorpione,beretke,bele orlove...
  • Starlifter

    25.06.2023 15:16
    Šta se praviš lud?
    I ja sam frapiran šta ste vi radili devedetih!
  • R s

    25.06.2023 14:57
    Isto tako kao sto si ti i tvoj vaprski sef stvorio Tigrove, skorpoione, ali to ide tako obicno pred kraj jednog diktatora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.