Konstantin Samofalov podneo ostavku na funkciju i napustio SDS

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov potvrdio je da je podneo ostavku na tu funkciju i istupio iz članstva stranke, čiji je jedan od osnivača.
Samofalov je za N1 rekao da se nije povukao iz politike i dodao da je vreme za redefinisanje odnosa unutar opozicije i sagledavanje realnosti sa jednog novog mesta gde je ključna svest o preuzimanju odgovornosti za sve što su činili ili propustili da učine.
"Verujem da opozicija nakon šarolikog iskustva u prošlosti i raznih pokušaja dijaloga sa vladajućom strukturom, uključujući i dijalog pod pokroviteljstvom EU, ima realističan osvrt na ono šta je moguće, a šta nije", rekao je on.
Dodao je da veruje i da je vreme da opozicija usmeri fokus ka istom cilju "umesto na uzaludna međusobna prepucavanja i optužbe", koje, prema njegovim rečima, jedino idu u prilog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
 
Samofalov je bio odbornik u Skupštini Beograda od 2004. do 2008. godine i poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije od 2007. do 2014, nakon čega je bio jedan od osnivača Socijaldemokratske stranke, čiji je lider bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.