Produžen pritvor ocu dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u školi, nove mere prema majci

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je okrivljenom V. K, ocu dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar", produžio pritvor za još 30 dana.
Produžen pritvor ocu dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u školi, nove mere prema majci
Foto: 021.rs

Pritvor je prema okrivljenom produžen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe, okrivljeni je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora veća od 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, prenosi Euronews.

Okrivljenom V. K. na teret se stavlja izvršenje teškog dela protiv opšte sigurnosti.
 
Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.
 
Viši sud je doneo i novo rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane prodaje ili stavljanje pod hipoteku nepokretnosti u Paraćinu, Nišu i Beogradu, a koje su u vlasništvu ili suvlasništvu M. K, majke dečaka K. K.
 
Sud je nedavno odredio prvu privremenu meru koja se odnosila na nekoliko nepokretnosti u Beogradu, dok se ova druga mera odnosi na nepokretnosti i u Paraćinu i Nišu.
 
Privremena mera je određena radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, na predlog najbližih članova porodice nastradilih u školi. Ova mera ne znači da je njoj imovina oduzeta, već da je zabranjeno da proda ili stavi hipoteku na nju, kako bi se, ukoliko članovima porodice u parničnom postupku bude dosuđena novčana nadoknada za pretrpljenu duševnu bol i patnju ti novčani iznosi naplatili.

Odluka suda je prosleđena i u katastar, a majka ima pravo žalbe na nju. Žalba ne odlaže izvršenje.

  • zztop

    30.06.2023 13:42
    Kume jel sad vidiš zašto mafijaši prođu samo sa nanogicom dok se pravosuđe bori sa onima opasnim po državu i poredak ...
  • w/e

    30.06.2023 12:09
    lol
    Svakako nije pocinio nikakvo krivicno delo, covek je politicki zarobljenik. Kad prodje ovaj sudstvo-rijaliti, morace debelu odstetu da mu plate.
  • ex chapman

    30.06.2023 11:44
    pritvor
    koja glupost da ce u kratkom periodu ponoviti isto delo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija