Ogromna zastava Srbije preko zgrade Pinka, Milivojević podnosi prijavu MUP-u "zbog skrnavljenja"

Narodni poslanik DS Srđan Milivojević najavio je da će zbog isticanja zastave Republike Srbije na zgradi Televizije Pink podneti prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu.
 Ogromna zastava Srbije preko zgrade Pinka, Milivojević podnosi prijavu MUP-u "zbog skrnavljenja"
Foto: 021.rs
Milivojević je istakao da su "isticanjem narodne zastave Republike Srbije na zgradi Televizije Pink prekršene odrebe Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije".
Prijavu protiv Televizije Pink, Milivojević će podneti kako bi "nadležni državni organi odmah preduzeli neophodne mere kako bi se sprečilo skrnavljenje zastave Republike Srbije".
Prema Zakonu o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije u poglavlju Zabranjeni načini izlaganja, Član 33 stoji da "zastava Republike Srbije ne sme biti izložena tako da dodiruje tle, niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavesa ili draperija. Zastavom se ne mogu prekrivati vozila ili drugi predmeti, niti se mogu ukrašavati konferencijski stolovi ili govornice, osim u formi stone zastavice".
 
Ogromna srpska zastava postavljena je preko čitave zgrade televizije Pink, samo dan uoči najavljenih protesta "Srbija protiv nasilja", koji će se održati upravo na ovoj lokaciji.
 
Kako se može videti na fotografijama, zastava Srbije prekrila je u potpunosti zgradu Pinka, veče pre nego što će se građani na protestu "Srbija protiv nasilja" zaputiti do zgrade ove televizije, prenosi Nova.rs.
 
I narodni poslanik Nebojša Zelenović objavio je fotografiju zgrade prekrivene zastavom uz jimentar "Žeks nam sprema doček. Ima li većeg skrnavljenja zastave nego je staviti na simbol bahatosti i nemorala".
 
 
 
  • Viljuška

    01.07.2023 16:18
    Kume, 'oćemo u dvajs' marki da će ga koliko sutra ili precednik ili premijer braniti i to na samom pinku ... ?
  • Pravda

    01.07.2023 16:17
    Milivojeviću genije!
    Iako nema veće sramote od stavljanja Srpske zastave na zgradu pinka - verujem da znamo ishod tvoje tužbe.
    Ipak, biće interesantno čuti još jedno kreativno tumačenje zakona od strane za to nadležnih institucija!
  • Fića

    01.07.2023 16:02
    Zastava Srbije...
    To je trik.
    Ako neko baci nešto prema fasadi, "Loša" bi mogao da tuži "zbog skrnavljenja državnog simbola".
    On bi ispao "jedan fin i i patriJota", a šetači "fuj bljak...!!!
    Kamunistička posla...!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija