Sindikat Sloga: Najveći pad standarda građana u istoriji zemlje

Sindikat Sloga je ocenio da se Srbija suočava sa najvećim padom životnog standarda građana u istoriji zemlje.
 Sindikat Sloga: Najveći pad standarda građana u istoriji zemlje
Foto: Pixabay
Pogoršanje situacije predstavlja ozbiljan udarac za sve sa niskim primanjima, navela je Sloga.

Pozvali su vladu, poslodavce i relevantne institucije da hitno sprovedu sveobuhvatnu analizu i reviziju sistema zarada i penzija, kako bi se identifikovali uzroci dramatičnog pada standarda.

Navodi se da je potrebno razviti transparentne ekonomske politike koje podstiču domaće investicije, posebno u sektoru poljoprivrede i proizvodnje hrane, i zaustaviti monopoliste da formiraju cene hrane, kao i nekontrolisani uvoz onoga što Srbija proizvodi.
 
Potrebno je što hitnije povećati minimalnu zaradu, u skladu sa troškovima života, inflacijom i produktivnošću rada, i ojačati dijalog između sindikata, vlade i poslodavaca, saopštila je Sloga.
  • Franc

    03.07.2023 06:23
    Senilnost
    Ko je u ovom sindikatu je malo senilan, sve su zaboravili(žuto vreme), kad su iz istog šinjela, a komentari su još žući i botovski. Nikome nije lako, a ako neće da radi to je veći problem, neće imati sutra bbudućnost.
  • Džon Meklejn

    02.07.2023 19:44
    Teško
    Sve se svodi na zahvatanje iz budžeta koji je u debelom minusu.
    Ne ide to tako.
    Cene moraju dole.
    Monopolisti da se identifikuju.
    Da se zavede red .
    U Solunu je plata 600-700 evra, ali se daleko lakše živi.
    Ne može Srbija da ima 700 evra platu. Nije logično.
  • !!!

    02.07.2023 15:07
    Onako
    I jos udariti sudske kazne za tuzbe zbog toplog obroka i regresa,kojeg i dalje nema, a plata ni minimalac. Sta bi od preporuke ministarstva da se kazne ne placaju,ne godi im. Tako cemo i glasati!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.