Povratak Gorana Kneževića: Funkcija u NIS-u, ranije na tom mestu zarađivao više od Danice Drašković

Bivši ministar privrede i funkcioner SNS Goran Knežević imenovan je za novog člana Odbora direktora NIS-a.
Knežević je u prethodnih 15-tak godina obavljao niz visokih političkih funkcija, a u dva navrata bio je i ministar. Već nekoliko godina ga nema u javnosti, iako se, kako kaže, nije povukao iz politike.
Ovih dana postavljen je za nezavisnog člana Odbora direktora NIS-a. Na pitanje Nova.rs šta znači to što je izabran kao nezavisni član, on kaže da je "izabran kao stručnjak".
 
"To znači da nisam ni na srpskoj ni na ruskoj strani, nego izabran kao stručnjak koji ispunjava uslove. Od stručnih uslova, preko karijere, do svega ostalog", navodi i dodaje da misli da ga je na tu funkciju predložila Vlada Srbije.
On je već bio na toj funkciji i to tri godine, a napustio je kada je imenovan za ministra privrede, krajem 2016. Tada je rekao da ne bi bilo moralno da obavlja ta dva posla. Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, prema podacima koji su ažurirani 8. septembra 2016, piše da je njegova mesečna zarada kao člana Odbora direktora NIS-a iznosila 1.079.920 dinara.
 
Upitan da li zna kolika će mu sada zarada biti, Knežević kaže da mu to još nije poznato.
 
Ostali članovi Odbora direktora NIS-a, koji su izabrani na predlog Vlade Srbije, imaju mesečnu zaradu blizu 7.000 evra.
 
Knežević tvrdi i da njegovo imenovanje nema veze s politikom.
 
"Član sam stranke, ali ovo po meni nema nikakve veze s politikom. Politika naše stranke je da stručni ljudi pokušaju da pomognu. Vidite i sami da se u javnim preduzećima vrši restrukturiranje, da su došli Norvežani u EPS. Ja mislim da je u sklopu te politike i ovo", navodi.
 
Pre dolaska u SNS, Knežević je bio funkcioner DS i gradonačelnik Zrenjanina. U oktobru 2008. uhapšen je u akciji protiv članova "građevinske mafije" zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, primao i davao mito. U pritvoru je bio 13 meseci, a krajem 2013. oslobođen je optužbi.
  • Svetlana NS

    04.07.2023 10:19
    Vredan čova?
    Ni jedna poštena plata u Srbiji ne može biti tolika.
  • Djuka

    04.07.2023 08:40
    Zato je gorivo skoro najskuplje u Svetu...
  • Sabahudin

    04.07.2023 07:03
    Omerović
    Čovek za sva vremena...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.