Oslobađajuća presuda za Dobricu Veselinovića po tužbi načelnika policije u Šapcu

Sud u Šapcu je doneo oslobađajuću presudu za člana pokreta Ne davimo Beograd Dobricu Veselinovića, po krivičnoj tužbi koju je protiv njega podneo načelnik šabačke policije Miodrag Andrić.
 Oslobađajuća presuda za Dobricu Veselinovića po tužbi načelnika policije u Šapcu
Foto: Medija centar Beograd
Tužba je bila zbog snimanja nasilja na mostu preko Save u Šapcu 2021. godine.
Veselinović je tužen jer je snimao Andrića dok je izdavao naređenje da se policija povuče i omogući batinašima da sa motkama i bagerom napadnu okupljene građane na blokadi mosta na Savi 27. novembra 2021. godine, tokom protesta zbog kompanije Rio Tinto i izmene zakona o referendumu, navodi se u saopštenju pokreta Ne davimo Beograd.
Dodaje se da je Andrić u privatnoj krivičnoj tužbi izjavio da je pretrpeo nematerijalnu štetu u vidu povrede časti i ugleda zbog video snimka nasilja postavljenom na Veselinovićevom Fejsbuk profilu.
 
"Ceo proces je od početka bio sulud i predstavlja izvrtanje činjenica i ruganje istini i žrtvama. Snimkom sam želeo da svima pokažem šta se dešava na mostu i ko su batinaši, kako bi svi zapamtili šta se desilo i sprečili da se nešto takvo ponovi. Počinioci još uvek nisu procesuirani", izjavio je Veselinović po završetku suđenja.
 
 
  • Bot Detektor

    05.07.2023 13:23
    Od 5 postova - 4:1 za pismene botove.

    Zabavni su :-)
  • Aljde

    04.07.2023 18:43
    Makar
    Zna da snima, samo zar za politiku ne treba invencija , priča , vizija , ajde makar je snimatelj
  • 543

    04.07.2023 18:23
    Sramota od suda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.