Ćulibrk: Možda nisu razumeli - dobili nalog da privedu Petrovića, a umesto Nikole priveli Katarinu

U ovoj zemlji je izgleda najveće krivično delo kada građanima saopštite istinu, kaže Milan Ćulibrk, glavni urednik nedeljnika NIN.
Ćulibrk: Možda nisu razumeli - dobili nalog da privedu Petrovića, a umesto Nikole priveli Katarinu
Foto: Medija centar Beograd
Komentarišući privođenje, pa puštanje na slobodu Katarine Petrović, policajke iz Valjeva, on je za N1 rekao da je ona samo omogućila da istina izbije na videlo.

"Ako bismo bili ironični – možda je policija pogrešno razumela. Dobili su nalog da privedu Petrovića, a oni umesto Nikole priveli – Katarinu", kaže Ćulibrk i dodaje: "Šalu na stranu, mislim da bi bilo normalnije da su na trežnjenju i na dolaženju svesti zadržali onog ko je izazvao udes pod dejstvom alkohola i droga".

Umesto toga, kaže, privedena je policajka i optužena za krivično delo koje – ne postoji.
 
"Ovo je toliko šizofreno da se postavlja pitanje u kakvoj toj zemlji živimo. Ovo ni u crtanim filmovima ne može da se desi i iskonstruiše ovako kako je ceo slučaj ispao", navodi Ćulibrk.
 
Na svu sreću, kako konstatuje, "očito je sudsko veće smoglo snage da kaže 'aman ljudi ovo stvarno nema više smisla', pa su ženu pustili na slobodu".
 
Zbunjuje ga, kaže, što je Katarina uhapšena u ponedeljak, određeno joj je zadržavanje od 48 sati, da bi u sredu, kada se u Skupštini Srbije glasa o poverenju, odnosno o smeni ministra policije, njoj bio određen pritvor od 30 dana.
 
"Pa ljudi, to je bio veći razlog za smenu ministra policije od bilo čega drugog“, kaže Ćulibrk.
 
Ministar policije je, podseća, tvrdio kako je 99 odsto policajaca profesionalno i savesno.
 
"I, onda jednog savesnog i profesionalnog policajca koji svoj posao radi onako kako svi treba da ga rade – stavite u zatvor i odredite mu pritvor 30 dana. To je potpuno sumanuto. A ono što se desilo naknadno, što se tiče ispravljanja nepravde – ta žena nije trebalo da provede ni pola minuta u zatvoru. Tu je trebalo da budu neki drugi ljudi, a čuli smo gde su oni sada", ističe sagovornik N1.
 
Ipak, kaže da ga to ne čudi.
 
"Svojevremeno je NIN osuđen po tužbi Nikole Petrovića zbog naslova ‘A od kuma tri miliona’. Na suđenju je dokazano da je on preko svojih preduzeća-vlasnika mini hidroelektrana od javnog preduzeća za isporučenu struju dobio tri miliona evra. Na suđenju je sam Nikola Petrović potvrdio da je kum Aleksandra Vučića. Dakle za dve činjenice – da je kum i da je dobio tri miliona – mi smo osuđeni na novčanu kaznu. I da nisam hteo da platim tu kaznu, završio bih u zatvoru kao Dragan. J. Vučićević“, kaže Milan Ćulibrk.
 
Podsetimo, policajka Katarina Petrović je 14. juna poslala poslanici Mariniki Tepić dokumenta koja su potvrđivala da je Nikola Petrović izazvao saobraćajnu nezgodu na Dedinju u kojoj su povređene dve osobe. Tepić ih je objavila 18. juna, a Katarina Petrović je privedena 3. jula i zatim joj je određen pritvor do 30 dana.
 
Ona se prvobitno teretila za zloupotrebu službenog položaja, a pritvor joj je određen "da ne bi ponovila krivično delo". U međuvremenu je suspendovana, a pritvor joj je ukinut. Više javno tužilaštvo podnelo je protiv nje optužni predlog, jer je, kako je to tužilaštvo saopštilo, "neovlašćenom licu dostavila dokumenta koji su joj poverena i predstavljaju tajne podatke sa oznakom tajnosti poverljivo".
  • Preambula

    08.07.2023 23:50
    Jos jedno u nizu krivicnoh dela faraona. Pravnici- pojasnjenje.
  • Fića

    08.07.2023 11:49
    "Pogrešno hapšenje"?
    Trebalo bi otvoriti i "Ministarstvo Istine" i to u P. Toljatija 5, Novi Beograd.
    Nešto slično, kao bivši "CK", takođe na NBgd-u...!
  • Akademik

    08.07.2023 08:25
    KUM NIJE DUGME!
    Policajka Katarina Petrović iz Valjeva je uhapšena, jer je otkrila da kum ΛV vozeći automobil pod dejstvom viška droge i alkohola i izazvao udes kada su povređene dve gospođe. Normalno, kum nije odgovarao bog mu dao dobrog kuma. ΛV ne može da bude svakome kum i svakome da pripomogne. Pitanje je da li, kako on tvrdi, da je predsednik svih građana, a zaboravio građanke. Možda se ne oseća kao njihov predsednik, a nije im ni kum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.