FOTO, VIDEO: Građani i poslanici došli da podrže policijske inspektore koji su otkrili "Jovanjicu"

Više desetina građana okupilo se ispred Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu kako bi pružilo podršku policijskom inspektoru Dušanu Mitiću.
Mitić danas treba da nastavi svedočenje u predmetu "Jovanjica".
Pre početka suđenja, predstavnici dela opozicije poručili su građanima da inspektore Mitića i Slobodana Milenkovća štiti samo javnost i da nigde u svetu nije zabeleženo da policajci koji su otkrili tako veliku fabriku droge budu tretirani kao osumnjičeni.
 
Ispred suda sa građanima su poslanici Marinka Tepić, Nebojša Zelenović, Đorđe Miketić, Marija Lukić, Janko Veselinović, Srđan Milivojević, Borislav Novaković, Miroslav Aleksić. 
 
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je da građani i opozcija ne dozvoljavaju da mafija pokori društvo i da je od prvog protesta "Srbija protiv nasilja" jasno poslata poruka "da ovo nije više privatna država Aleksandra Vučića".
 
 
Milivojević je rekao da je njemu kao narodnom poslaniku "prosto neverovatno da živimo u državi koja je ovako loše organizovana, a kriminal je ovako dobro organizovan".
 
"Očigledno je da i državu i kriminal vode isti ljudi", rekao je Milivojević agenciji Beta.
 
 
On je kazao da je skup ispred zgrade Specijalnog suda, gde se pored predstavnika opozicije okupio i veći broj građana, podrška inspektorima Dušanu Mitiću i Slobodanu Milenkoviću koji su otkrili slučaj "Jovanjica" i policajki iz Valjeva Katarini Petrović, podrška onima koji se "iskreno i hrabro" bore protiv kriminala.
On je rekao da u toj borbi su "na jednoj strani organizovani kriminal i režim Aleksandra Vučića, a na drugoj građani" i opozicija i da veruje da će građani pobediti.
 
 
Milivojević je kazao da su građani pozvani na okupljanje ispred zgrade Specijalnog suda na poslednjem protestu "Srbija protiv nasilja" jer je važno "da Dušan Mitić i Slobodan Milenković, kao i svi drugi časni policajci znaju da nisu sami".
 
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić poručila je ispred Specijalnog suda da inspektore Mitića i Milenkovića "štiti jedino javnost i jedino im ona drži glavu na ramenima".
 
Ona je kazala da Koluviju u sudnici, ali i van sudnice brani njegov advokat Vladimir Đukanović.
 
"Koluviju brani i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. To smo prethodnih dana mogli da čujemo u Skupštini, kada Gašić nije mogao da objasni svoje veze sa Koluvijom. Gašić je pokušao da Milenkovića i Mitića čak kriminalizuje, on je rekao da Mitić može i da laže na sudu, što nije tačno. Na sudu može samo zbog svoje odbrane da laže prvooptuženi Koluvija. Gašić je pokušao da ponizi i naše veštake koji tvrde da je u Jovanjici zaplenjena droga - skank, a ne industrijska konoplja. Gašić, zajedno sa (premijerkom Anom) Brnabić ponižava i tužilaštvo i sud, jer je sud potvrdio dve optužnice za Jovanjicu, ali to njima nije bitno, jer je Jovanjica bila državni projekat", poručila je Tepić.
 
Dodala je da i Koluvija ima botove, koji Milenkovića i Mitića zovu "glupim pandurčinama", i istakla da su zato danas ispred suda.
 
"Posao policije je da čuva građane, i nas su Mitić i Milenković čuvali, a danas smo mi ovde došli da čuvamo njih", kazala je.
  • Ima nade

    11.07.2023 17:14
    Za mene je "utisak nedelje" doček policajca Mitića ispred sudnice. Isto tako utisak nedelje broj 2 su žestoki zvižduci uzgajivaču marihuane ispred sudnice. Ima nade za ovu zemlju, svi na proteste da oteramo AV-a i da uredimo sistem
  • Sever Srbije

    11.07.2023 12:23
    Strancki botovi na okupu ispred suda.
  • Nikola

    11.07.2023 11:34
    Severac81@gmail.com
    I narodna poslanica iz Novog Sada Danijela Grujic je tamo. Hrabra zena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.