Inspektor Mitić: Naša namera bila hapšenja Gašića i Škera

Inspektor Dušan Mitić izjavio je na suđenju da su pritisci na to odeljenje počeli zbog namere da se uhapse šef BIA u Beogradu Mirko Škero i direktor BIA Bratislav Gašić.
On je izjavio u Specijalnom sudu da je imao "posredna saznanja" da službe bezbednosti ove države rade, nakon otkrivanja te afere, na likvidaciji Milenkovića i njega.
Mitić je rekao da su saznanja o umešanosti Škere i Gašića u "Jovanjicu" bila najkvalitetnija.
 
Načelnik Četvrtog odeljenja Slobodan Milenković je od tužilaštva tražio da se Škero i Gašić procesuiraju, posle čega su počeli pritisci, izjavio je Mitić u Specijalnom sudu za organizovani kriminal.
 
"Posle toga se multiplikuju pritisci prema nama", izjavio je Mitić odgovarajući na pitanja tužioca Saše Drecuna i dodao da je o svemu dobijao posredna saznanja preko Milenkovića.
 
Drecun i Mitić su polemisali o mnogim temama. Predsednik sudskog veća Zoran Ganić ih je opominjao i zabranjivao pitanja. Vođena je polemika čije su veće zasluge za procesuiranje "Jovanjice" - tužilaštva ili policije, kao i da li je bilo pritisaka da vlasnik tog imanja Predrag Koluvija ne bude prvooptuženi.
Odgovarajući na pitanja o slučaju "Jovanjica", Mitić je istakao i da je njihova namera bila hapšenja, tada direktora BIA, a sada ministra policije Bratislava Gašića.
 
Ime Mirka Škera u više navrata se nalazilo u žiži javnosti zbog povezanosti s plantažom marihuane.
 
Reč je o nekadašnjeg šefu beogradskog centra BIA, koji se i dalje nalazi u pomenutoj insituciji, ali je zasad neizvesno na kom mestu. O njemu se poslednji put govorilo maja 2021, kada je političar Miroslav Aleksić istakao da je Škero prisustvovao kolegijumu na kome je bio predsednik Aleksandar Vučić, tada ministar policije Aleksandar Vulin i šefovi u MUP i BIA, a kada je objavljen rat mafiji u Srbiji.
 
Aleksić, koji je 2019. godine izvestio javnost o rekordnoj zapleni na "Jovanjici", izjavio je svojvremeno da je Škero ključna spona između političara i proizvodnje droge na “Jovanjici”.
 
O Mitićevoj izjavi da je intencija bilo hapšenje Gašića, govorio je i Koluvijin advokat Vladimir Đukanović.
 
"Ovo danas su nova saznanja, tvrdnjom da je Predrag Koluvija trebalo da bude drugooptuženi, ko je onda prvooptuženi? Hvala tužiocu što je pomogao odbrani. Da li vi nama saopštavate da je prvooptuženi trebalo da bude Bata Gašić", upitao je Đukanović.
 
Podsetimo, na današnjem suđenju za Jovanjicu svedočio je Dušan Mitić, jedan od inspektora koji je otkrio Jovanjicu i među prvima ušao na to imanje, novembra 2019. godine.
Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 6. i 8. septembar. 
  • Tja

    11.07.2023 19:00
    A Djuka bi da meri ko je vise kriv kao na vagici za gandzu. Sta je sledece, "Koluvija je davao prave petice"? Moron misli da ce time umanjiti neciju odgovornost. To je stara njihova mantra, "ako su drugi g...a i nama je opravdano", samo sto poceli malo previse da uzivaju u tome.
  • Pićuka

    11.07.2023 18:41
    @w/e
    Bravo "čovek". Tako je jednostavno i lagodno živeti u "ovoj Srbiji". Fantastična analitika i logika. Gde i šta radiš? Gde traćiš svoj talenat? Poljubi svoju decu pred spavanje uz reči :"Vaš otac je genije".
  • Betmen

    11.07.2023 17:13
    Инспектор нови говорник на протесту Србија против насиља, већ га видим и као новог кандидата за неког високопозиционираног функционера опозиције, недај Боже страначког лидера, уместо Алексића.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.