Niko neće u bravare, mesare, obućare...

Zanimanja kao što su tekstilni tehničar, bravar, mesar, mašinorezač, obućar - izumiru, sudeći po interesovanju đaka koji upisuju srednje stručne škole, pišu danas Novosti.
Niko neće u bravare, mesare, obućare...
Foto: Pixabay
List navodi da nema zainteresovanih učenika ni za zanate koji su potrebni građevinskoj industriji koja po nekim procenama potražuje 30.000 majstora svih profila.
U odeljenja koja upisuju ove profile po školama u Srbiji niko se nije prijavio niti upisao, ili se prijavi po troje, četvoro dece, što nije dovoljno da se odeljenje formira, pa se i oni prebacuju u neka druga.
S druge strane, velika je navala i ove godine bila na gimnazije, medicinske i ekonomske škole, pišu Novosti.
  • Teča

    13.07.2023 08:07
    Kakvi komentari! Deca hoće da se školuju i neće da budu jeftina radna snaga, kao što su bili njihovi roditelji i to je to, nema tu nista sporno.
  • Dragan

    12.07.2023 10:30
    Radnik.
    Radim već 42.godine kao radnik naravno za minimalac decu sam vaspitao da budu vredni da završe zanat i da rade kao i ja zaposlili se radili i počeli da napuštaju svoje firme ja poludim pitam šta je to i dobijem odgovor ti si nas učio ceo život da budemo vredni i da radimo a političari svoju decu uče da ne rade pogledaj Šešelja mladjeg Dačića mladjeg pa i Vučića i Krkobabić a svi su oni kao radnici a ne rade ništa a mi treba da radimo da i njima da zaradom platu kao i njihovim očevima koji nemaju dana radnog staža e pa nećemo ako si ti bio lud mi nećemo.Neka se oni zaposle u firme za minimalac pa nek rade malo za tebe i za nas da vidimo hoće li.I koliko će izdržati.
  • D

    12.07.2023 10:26
    .
    Pogledajte objave na Linkedinu. Svi uspešni CEO, SEO, ovo ono. Naradvno da nakon tako pogrešne slike niko neće u zanate.
    Ja sam '99 završio za metalo strugara i bio sam u fazonu "ma neću ja to".
    2005 metalo strugari su imali mnogo bolje uslove rada nego bilo koji programer danasm dok sam se ja koprcao u drugim skroz glupim poslovima. Žao mi je što se nisam posvetio svom zanatu kada sam imao 20 godina :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija