VIDEO: Saobraćajna policija pojačano kontroliše turističke autobuse

Saobraćajna policija u narednom periodu će pojačano kontrolisati autobuse koji prevoze turiste.
To je najavio pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.
"Cilj ove akcije je da se građani bezbedno i propisno odvezu do destinacija na kojima su odlučili da provedu svoj godišnji odmor. Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da bude proaktivno i na vreme proveri kako ispravnost vozila, tako i poštovanje propisa od strane vozača", objasnio je Belencan.
Precizirao je da će se kontrola u prvoj fazi odvijati na mestima polaska, kako bi organizatori prevoza na vreme mogli da isprave eventualne nepravilnosti i osiguraju bezbednu vožnju putnicima, dok će u drugoj fazi ta kontrola biti obavljana na odgovarajućim mestima prilikom ulaska autobusa u našu zemlju.
 
Prema njegovim rečima, uz provere vozača na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora, policija će proveravati i ispunjenost administrativnih uslova, pa tako vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.
 
Pozvao je privredne subjekte koji se bave organizovanim transportom putnika da na propisan način i bezbedno učestvuju u saobraćaju.
 
  • 002211

    12.07.2023 13:09
    Svašta. Ne verujem da se brinu o turistima!
  • CISTAC

    12.07.2023 12:05
    Sezona. Tu je sad lova za saobracajnu popiciju. Ne kontrolisu oni njih jer brinu za bezbednost gradjana nego sto je sad tur.sezona sve vrvi od autobusa,svasta se radi a poluciji bez direktora to savrseno odgovara-kaubojstina. Da policija brine o bezbednosti turista,te buseve bi i zimi kontrolisala i radila prevenciju a ne samo represiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f