Brnabić: Zdravstvo u Srbiji izuzetno socijalno orijentisano, nismo jedini gde se deca leče SMS-om

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je zdravstveni sistem Srbije izuzetno socijalno orijentisan.
Brnabić je na TV Pink rekla i da nije samo slučaj u našoj zemlji da se šalju SMS poruke za lečenje dece, te da ne postoji zemlja u svetu koja leči sve pacijente inovativnim terapijama.
Komentarišući to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će država i dodatno pomoći lečenje teško obolele dece, Brnabić je rekla da je važno da se razume da ne postoji zemlja koja plaća sve takve terapije i za sve retke bolesti.
Navela je da je tek 2014. godine na inicijativu tadašnjeg predsednika vlade Aleksandra Vučića napravljen Republički fond za lečenje dece u inostranstvu, za lečenje dece od retkih bolesti, kao i dece koja ne boluju od retkih bolesti, ali za koje ne postoji adekvatna terapija u našoj zemlji.
 
"Napravljena je komisija i sva deca idu u inostranstvo da se leče ili mi dovodimo nabolje lekare iz inostranstva da leče tu decu u Srbiji. Taj iskorak je napravljen tek 2014. godine i od tada, na inicijativu Vučića svake godine se povećava budžet i sada smo došli do nekih izuzetno impresivnih cifara", rekla je ona.
 
Dodala je da je zdravstveni sistem u našoj zemlji izuzetno socijalno orijentisan i da imamo izrazito socijalnu državu.
  • Milorad

    17.07.2023 13:04
    Živ primerak
    penz. 42 g. r. staža bez benef. i bolovanja, ne dobih ni stan, banju, vaučer, ni hvala rez. oficiru iz .91
  • NS

    17.07.2023 07:04
    Nismo jedini. Postoje zemlje kao što su Bangladeš, Somalija… Zemlje koje su nam uzor za sada…
  • XL

    17.07.2023 06:28
    @Sm
    Sve što je lepo kratko traje? Pa onda smo ga ugasili, ostaće zauvek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.