U Smederevu povećano zagađenje vazduha

U Smederevu je povećano zagađenje vazduha.
U Smederevu povećano zagađenje vazduha
Foto: Pixabay
Na tri merna mesta u Smederevu, u centru grada, naselju Carina i u selu Radinac broj dana sa registrovanim prekoračenjem koncentracije suspendovanih čestica u vazduhu bio je od dva do četiri puta veći od dozvoljenih 35 dana godišnje, saopštilo je danas udruženje Mreža za vazduh.
Istraživanje tog udruženja pokazalo je da su na zagađenje u centru grada najviše uticale gradske kotlarnice jer od njih 14 čak 11 radi na mazut.
U selu Radinac je primarni zagađivač je industrija, a u naselju Carina se spajaju uticaji individualnih ložišta, javnog grejanja i saobraćaja.
 
Udruženje Mreža za vazduh istaklo je da se mere za smanjenje zagađenja moraju promeniti tako da budu konkretne, vremenski oročene, sa jasno postavljenim ciljevima i fokusirane na primarne probleme.
 
Navedno je da bi problem upotrebe mazuta u javnom grejanju i čvrstog goriva u individualnim ložištima ubuduće mnogo aktivnije trebalo da rešava lokalna samouprava, a da bi država morala da što hitnije reaguje zbog zagađenja u Radincu i okolini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija