Štukan: Navodno mi je zabranjen ulazak u Srbiju na godinu dana

Glumac Feđa Štukan kaže da je do njega došla informacija da mu je zabranjen ulazak u Srbiju.
"Kad bih imao neki "debeo razlog" za dolazak u Beograd, verovatno bih se zaputio iz Bosne, ali ako je zaista izdata poternica na moje ime, onda reskiram da provedem neko vreme u zatvoru. Ne treba mi to", kaže za Nova.rs.
Polovinom prošlog meseca bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan zadržan je na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Bilo je to odmah nakon što je najpre podržao proteste "Srbija protiv nasilja", a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu. Ubrzo ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao "kriminalcem", a dnevni list Politika - "muslimanskim ekstremistom".

I onda je na graničnom prelazu Mali Zvornik, na srpskoj strani, zadržan čitavih šest sati. Informativni razgovor trajao je od 14 do 20 časova, uglavnom zbog, kako je tada objasnio, administrativnih procedura, a propitivali su ga i vezano za proteste.

I mesec i po dana posle zadržavanja na granici, Feđa Štukan, kako kaže za Nova.rs, nije pokušavao da ponovo uđe u Srbiju. Za to ima, precizira glumac i dobar razlog.
 
"Nezvanično sam saznao da mi je ulazak u Srbiju zabranjen u narednih godinu dana. Rekao bih da je informacija koju imam pouzdana, s obzirom na to da sam za zabranu saznao od čoveka koji je zaposlen na graničnom prelazu. Još uvek, doduše, ne znam, odnosno nisam siguran da li je izdata poternica na moje ime", kazao je on.
 
Upitan da li se usudio da pokuša da pređe granični prelaz, ukoliko mu je zaista zabranjen ulazak u Srbiju na 12 meseci, Štukan kaže da trenutno nema razloga da "testira sebe".
 
"Prilično sam poslom vezan za Srbiju, ali sva snimanja sam završio pre nekoliko meseci i u narednom periodu, do kasne jeseni, ne bi trebalo da radim bilo šta u Beogradu. Kad bih imao neki ‘debeo razlog’ za dolazak u Beograd, verovatno bih se zaputio iz Bosne, ali ako je zaista izdata poternica na moje ime, onda reskiram da provedem neko vreme u zatvoru. Ne treba mi to", naveo je.
 
Iako je od zadržavanja na granici prošlo četrdesetak dana, i dalje je pri stavu da je do toga došlo zato što je javno podržao proteste "Srbija protiv nasilja", i kritički govorio protiv srpskog predsednika Aleksandra Vučića.
 
Nova se obratila MUP-u, želeći da proveri navode Feđe Štukana, ali odgovor još uvek nisu dobili.
  • Očekivano

    26.07.2023 18:09
    Nemojte gospodine dolaziti u Srbiju. Pa nisu njih svi šutnuli bez razloga.
    Ne može se to privesti civilizaciji, ne gubite vreme na njih i sve najbolje.
  • Slobodan

    26.07.2023 08:46
    Štuka
    Gospodine, i pored toga što u Srbiji ostvarujete solidne prihode, vi ste se drznuli da se kao strani državljanin mešajte u unutrašnje političke dogadjaja u Srbiji. Pa šta ste očekivali?
  • Letu štukani

    26.07.2023 08:28
    Navodno? Druže, kad ti je zabranjen ulazak u neku državu, stigne ti obaveštenje nankućnu adresu, ukoliko živiš na adresi iz pasoša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija