Još 25 nastavnika šalje se u škole na srpskom u inostranstvu - ukupno ih je više od 100

Ministarstvo prosvete uputiće 25 redovnih nastavnika u Nemačku, Švajcarsku, Italiju, Francusku, Grčku, Norvešku i SAD, kako bi realizovali obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu.
Još 25 nastavnika šalje se u škole na srpskom u inostranstvu - ukupno ih je više od 100
Foto: Pixabay
Ministarstvo prosvete je produžilo angažovanje za 20 redovnih i 59 honorarnih nastavnika radi ostvarivanja obrazovno-vaspitnog rada u inostranstvu na srpskom jeziku u školskoj 2023/2024. godini, navodi se na sajtu Ministarstva. 
Obuka za nastavnike koji se upućuju na rad u inostranstvu, a koju organizuje Ministarstvo, biće održana sutra i prekosutra u Beogradu.
Reč je o sistemskoj obuci, nastaloj na osnovu obrazovnih zahteva, potreba i programskih aktivnosti koje obuhvataju unapređivanje obrazovno-vaspitnog rada u inostranstvu.
 
Obuku realizuju stručnjaci iz akademske zajednice, obrazovne prakse, Ministarstva prosvete i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.
 
Ministarstvo prosvete Srbije organizuje obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u 17 država. Reč je o Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Malti, Grčkoj, Velikoj Britaniji, Norveškoj, Danskoj, Belgiji, Holandiji, Luksemburgu, Južnoafričkoj Republici, Španiji, Ruskoj Federaciji i Australiji.  
 
Nove grupe učenika, u kojima će biti ostvarivana nastava na srpskom jeziku po posebnom programu osnovnog obrazovanja i vaspitanja u inostranstvu, formirane su prvi put i na Novom Zelandu.
 
Obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu u školskoj 2022/23. godini pohađalo je 7.957 učenika srpske nacionalnosti, raspoređenih u 447 nastavnih grupa, a nastavu je realizovalo 100 nastavnika - 30 redovnih i 70 honorarnih.
  • NS

    27.07.2023 05:51
    Milance,
    i kojoj stranci pripadaju.
  • Milanče

    26.07.2023 22:31
    nepotpuno
    Dosta nepotpuna informacija. Koje stručne spreme i koje oblasti nauke su ti nastavnici?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija