Đukić Dejanović: Prosvetni radnici moraju da imaju veće plate

Neophodno je da prosvetni radnici imaju veće plate, rekla je danas nova ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, na otvaranju obuke nastavnika koji idu u inostranstvo.
Napomenula je da se mora raditi na podizanju ugleda prosvetnih radnika, da je neophodno da imaju i veće plate.
 
"Od profesora i nastavnika se očekuje da budu neko kome se dive, sistem vrednosti se promenio, a pošto smo ga svi urušavali, sada zajedno moramo i da ga vratimo na očekivani nivo", dodala je nova ministarka prosvete.
Prioritet Ministarstva prosvete biće da školska godina počne u uslovima koji su bezbednosno dobri za sve, a potom će se raditi na izmenama školskih programa, navela je ona.
 
"Pošto počinje školska godina, učenici, nastavnici, roditelji, očekuju da se vaspitanje i obrazovanje odvija u uslovima koji su bezbednosno u redu i najveću pažnju sam posvetila tome", rekla je Đukić Dejanović.
Dodala je da su u toku izmene zakona o osnovnoškolskom obrazovanju.
 
"Izmene predviđaju da obrazovanje vaspitanje budu značajnija komponenta nego do sada, silabusi će obuhvatiti veći obim znanja iz domena mentalnog i reproduktivnog zdravlja.  Ponašanje bi trebalo da budeo cenjivano numerisanom ocenom ,deca su inače motivisana da imaju dobar prosek za srednju školu i to je jedna mera koju predviđaju izmene koje će biti na dnevnom redu u oktobru", rekla je Đukić Dejanović.
 
Navela je da se, kada je u pitanju predškolsko obrazovanje, mora raditi na boljoj komunikaciji dece, roditelja i vaspitača.
 
"U tom trouglu moramo biti svesni da je dete ogledalo kombinacija onoga što prima od odraslih i ne moramo praviti zid između onoga što dete dobija u školi i od kuće", ocenila je Đukić Dejanović.
 
Dodala je da se mora raditi na podizanju ugleda prosvetnih radnika, da je neophodno da imaju i veće plate.
 
"Od profesora i nastavnika se očekuje da budu neko kome se dive, sistem vrednosti se promenio, a pošto smo ga svi urušavali, sada zajedno moramo i da ga vratimo na očekivani nivo", rekla je nova ministarka prosvete.
  • Y

    28.07.2023 10:24
    shvatate li vi da vise i nije samo do plate.u pitanju je kvalitet zivota.eee srbijo maceho
  • B

    28.07.2023 10:04
    Uf demagogije
    Izjava za ulizivanje prosvetarima.
    Dobiće za izbore povišicu od 3.5 evra svaki.
    Dići će vam standard kao što je digla natalitet.
  • Slusaj

    28.07.2023 09:56
    Baba
    Ja prosvetni sistem nisam urusavao i nemoj me trpati u taj kos.
    Kako je u Portugalu,sta kazu decica?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija