Sukob u Narodnoj stranci se bliži kraju: Jeremiću dat rok do petka da povuče odluku o smeni Aleksića

Sukob u Narodnoj stranci po svemu sudeći ulazi u završnu fazu.
Sukob u Narodnoj stranci se bliži kraju: Jeremiću dat rok do petka da povuče odluku o smeni Aleksića
Foto: 021.rs (ilustracija)

Član Statutarne komisije i šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini grada podneo je zahtev stranci da se povuku sve odluke koje su u suprotnosti sa Statutom, između ostalog i ona o smeni Miroslava Aleksića sa čela Izvršnog odbora, piše portal Nova.rs

Vuku Jeremiću je dat rok od tri dana da ove odluke poništi. On ističe u petak.
Ukoliko to ne uradi, struja oko Miroslava Aleksića će u danima koji slede doneti konačnu odluku o svom daljem delovanju.
 
Kako Miloš Pavlović kaže za Nova.rs počevši od juna meseca predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i Predsedništvo doneli su nekoliko odluka kojima je prekšen Statut partije.
 
Prva je, kaže, kada je predsednik stranke "ubacio" u Glavni odbor veliki broj novih članova. Druga je pokretanje disciplinskog postupka protiv predsednice Statutarne komisije Ane Eraković. Treća je razrešenje predsednika Pokrajinskog odbora za Kosovo i Matohiju Žarka Ristića. To sve vodi ka poslednjoj odluci o razrešenju 47 poverenika koji su podržali Miroslava Aleksića.
 
Iz Jeremićevog "krila" poručuju – žalite se sudu.
 
Generalni sekretar stranke, poslanik Stefan Jovanović, kaže da su sve prethodno pomenute odluke donete u skladu sa Statutom i da su ih organi Narodne stranke donosili u cilju pripreme Skupštine za 22.oktobar, piše Nova.rs.
 
“Do sada su Generalnom sekretarijatu dostavljene žalbe Miroslava Aleksića, Žarka Ristića i Ane Eraković. Žalba Ane Eraković je odbačena kao pravno neuredna. Njoj sada preostaje da ako smatra da je na bilo koji način oštećena da se žali sudu. Što se tiče ostale dve žalbe Aleksića i Ristića, ova vrsta odluka može se pobijati samo pokretanjem postupka pred nadležnim sudom za utvrđivanje ništavosti, u skladu sa zakonom, kao i u skladu sa članom 34 stav 2 Statuta Narodne stranke”, navodi Jovanović za Nova.rs.
Kako dalje kaže, Statutarna komisija Narodne stranke održala je sednicu 1. avgusta, ali zbog nepostojanja proceduralnih mogućnosti (nije postojao kvorum) nije usvojila predmetne zahteve za ocenu statutarnosti Aleskića i Ristić.
 
Dodaje da sve donete odluke ostaju na snazi.
 
Portal Nova.rs podseća da je do bure u Narodnoj stranci došlo kada je više od polovine odbora širom Srbije tražilo da aktuelni potpredsednik i šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić bude protivkandidat Vuku Jeremiću za lidera stranke.
  • Mila

    03.08.2023 15:08
    Mislim da…
    beogradski deo Narodne stranke ne dozvoljava napredovanje clanova iz ostatka Srbije. Aleksic se pokazao kao sposoban politicar, ali napredovanje je limitirano onako kako bg deo odredi.
  • Dejan

    03.08.2023 08:12
    Naravno da ce se cepati, pa dobili su pare za to. Cilj: rasipanje opozicije, stvaranje jos stranaka i standardno debakl na izborima. Ista stvar je i sa setnjama - dok opozicija kontrolise rulju da ne ponovi 5 oktobar AV ih dobro placa i svima lepo... osim obicnom narodu. Ne razumem da neko jos uvek misli da postoji opozicija u ovoj zemlji. SVI su pozicija, na ovaj ili onaj nacin uhlebljeni. Setite se cenzusa sa 5% na 3%, sta dalje pricati.
  • Caca

    03.08.2023 08:02
    Zdravo je i korisno to sto nije samo jedan covek u stranci sposoban da bude na celu te stranke.Iz Narodne stranke se nekoliko njih izdvojilo,tako i treba.To je svakako znak,da ima ljudi koji bar malo drugacije misle i to prezentuju,a ne dozvoljavaju da im jedna persona namece svoje ideale,kao sto je to sa vucicem i sns-om.Za sada se Miroslav Aleksic po svemu izdvaja od svih,mada ko mene ljutu bitku vodi sa Ponosem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f