Vučić: Građani RS i Srbije su jedan narod i uvek treba da budu jedni uz druge

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Srpcu da su građani iz Republike Srpske i Srbije jedan narod i da uvek treba da su jedni uz druge.
Vučić: Građani RS i Srbije su jedan narod i uvek treba da budu jedni uz druge
Foto: FoNet (Vlada Srbije/Peđa Vučković)
"Nikada ne smemo da se odreknemo toga da pripadamo istom rodu, da imamo isti jezik, ćiriličko pismo i istu veru", rekao je Vučić novinarima u Srpcu.
Dodao je da je danas imao "duge i iskrene" razgovore sa rukovodstvom Republike Srpske, ocenivši da situacija nije jednostavna zbog sve težih pritisaka i na RS i na Srbiju.
Predsednik Srbije dalje je naglasio da je važno da ljudi u RS znaju da će Srbija uvek poštovati međunarodno pravo.
 
"Nikada se nećemo odreći svoga naroda. Nikada više neće biti blokada na Drini. Borićemo se da budemo svoji na svome, da sačuvamo svoje ime i prezime ne dirajući baš nikog", naveo je Vučić.
 
Predsednik Srbije je, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, predsednikom RS Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović, danas posetio novoizgrađeni vrtić "Srbija" u Srpcu.
 
Zvaničnici Srbije i RS sutra će u Prijedoru prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja".
 
U Banjaluci će sutra biti održana i sednica Saveta RS i Srbije i potpisani sporazumi o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama.
 
Patrijarh razgovarao sa Vučićem i Dodikom
 
Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je danas u manastiru Osovica kod Srpca sa predsednicima Srbije i Republike Srpske (RS), Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom o "izazovima sa kojima se suočava srpski narod", saopštila je SPC.
 
Patrijarh je kazao da je na sastanku ocenjeno da je "suštinski važno" da Srbija nastavi da sveobuhvatno pomaže RS i "naš narod".
  • q12

    04.08.2023 16:18
    @Vojvođanin
    Istriani tako "je*u ove iz zaleđa" da puštaju da im ultranacionalističke vlasti iz ostatka države zabranjuju koncerte politički neuralnih muzičkih izvođača po jednom jedinom kriterijumu "rođeni u Srbiji i pričaju ekavicu"...

    Moraš da naučiš da mentalitet određuje više geografija i blizina drugih naroda...tako da Istriani više imaju zajedničkog, kulturološki sa Italijanima i Slovencima,nego sa "Vojvođanima". Tom logikom "Vojvođani" su sličniji Slavoncima u Hrvatskoj, jednim delom Mađarima i Rumunima (bez obzira na nacionalnu pripadnost) nego Istrianima.

    "Civilizacija" u nekom površnom smislu,ne znači mnogo ako nam je etički kodeks i razum ispod nivoa životinje. Tu apsolutno ne važe pravila nacionalne i geografske pripadnosti.
  • Alex

    04.08.2023 14:57
    !!!!!!!
    Nismo isti, hvala bogu.
  • Vojvođanin

    04.08.2023 14:40
    @Pusti price Snjezana

    Kakve veze to ima sa bilo čime? Idi pitaj te većinske Hrvate iz Istre kako se osećaju, za koga glasaju i kako je*u ove iz zaleđa kad probaju da im nametnu svoje ultranacionalističke fore. A ko se doselio posle Drugog svetskog rata, taj se vrlo brzo uljudio i navikao na civilizaciju, za razliku od vas ovde koji zamišljate da je ovo produžetak Bosne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija