Orlić: Rast plata u javnom sektoru, ali prvo da obezbedimo budžet

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da će tokom avgusta u parlament stići više predloga zakona od Vlade Srbije.
Orlić: Rast plata u javnom sektoru, ali prvo da obezbedimo budžet
Foto: Beta/AP

Nije precizirao kada će biti zakazana nova sednica.

Orlić je za televiziju Hepi rekao da će se Skupština u narednom periodu baviti zakonima iz različitih oblasti, ali da će najvažnija tema biti priprema budžeta za povećanje plata u javnom sektoru.

"Da bismo povećali plate u sektoru zdravstva za određene zaposlene, u prosveti, socijalnoj zaštiti, da bismo podigli penzije za 5,5 odsto, mi moramo već u ovoj godini da se postaramo da osiguramo stanje u budžetu. Tu su i isplate za novu tranšu jednokratne pomoći za porodice sa decom, skupština je te zakone već usvojila, sada treba i budžetski da se to sve pripremi", rekao je on.
 
Orlić je kazao da se Skupština uvek u poslednjoj trećini godine bavi i pripremom budžeta za sledeću godinu.
  • Peer

    05.08.2023 22:47
    Orliću narastao nos
    Orliću je narastao nos od laganja da će uskoro biti veći od mikrofona.
    Koji šarlatan i sramota za državu, užas!
  • Ial

    05.08.2023 22:40
    Koja po redu lažovčina
    Iz očiju mu izbija laž. Nevaspitan, politički ostrašćen, nedostojan funkcije koju obavlja. Ponaša se kao poseluša a ne kao predsednik Skupštine Republike Srbije.
  • Penzioni fond

    05.08.2023 22:16
    @ frka
    U vreme dok su radili, sadašnji penzioneri su punili penzioni fond, da bi sada mogli da primaju penziju. Zahvaljujući tom novcu, penzioni fond je imao i svoja odmarališta, banje i sl. Sada se te banje , odmarališta i sve što je bilo u vlasništvu penzionog fonda (zahvaljujući uplatama tadašnjih radnika, a sadašnjih penzionera), rasprodaje. Penzioneri ne odobravaju, niti se slažu sa rasprodajom te, zajedničke (i vaše) imovine, ali ih niko ne pita. Kao što se ne slažu sa rasprodajom imovine fonda, tako nisu mogli ni potrošiti novac koji su uplaćivali za vreme dok su radili. I, ne ljutite se na pogrešne ljude. Da li glasaju po vašem ukusu, to ne znamo. Ali ne treba preterivati i biti tako siguran u nešto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija