UINKS: Brkiću ni u jednom trenutku život nije bio ugrožen, ima svu potrebnu zdravstvenu zaštitu

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija demantuje navode da novinar Milovan Brkić "umire u mukama" u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.
UINKS: Brkiću ni u jednom trenutku život nije bio ugrožen, ima svu potrebnu zdravstvenu zaštitu
Foto: Medija centar Beograd
Kako navode u saopštenju, Brkić je ranije započeo štrajk glađu u Okružnom zatvoru u Beogradu, a u Specijalnoj zatvorskoj bolnici je smešten 26. jula, gde dobija "svu potrebnu zdravstvenu zaštitu".

 

"To isto je potvrdio i nakon posete ovom licu Zaštitnik građana, u čijem saopštenju za medije je navedeno da mu se pruža potrebna zdravstvena zaštita i da je pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja", navode. 

Naglašavaju da Brkiću "ni u jednom trenutku život nije bio ugrožen niti mu je zdravlje pogoršano, kako 'Tabloid' uporno saopštava, a pojedini mediji prenose uznemiravajuće navode bez ikakve provere".
 
"'Tabloid' je izneo najnoviju laž da je lice M.B. izloženo torturi i pretnjama u bolnici, dok je istina da svi zaposleni pružaju ovom licu potrebnu zdravstvenu zaštitu, uključujući i upravnika bolnice, doktora Dragoljuba Paunovića koji se takođe našao na meti napada", navode.
 
Dodaju da nije tačno da je upravnik Paunović zapretio pritvorenom Brkiću da će da ga izoluje kako ne bi primao posete advokata "jer ga advokati sve vreme posećuju u ovoj ustanovi baš kao što je i predviđeno Zakonikom o krivičnom postupku da branilac ima pravo da nesmetano posećuje pritvorena lica". 

"Mediji koji prenose saopštenja 'Tabloida' bili su u zakonskoj obavezi da sa dužnom novinarskom pažnjom izveštavaju, ali je, na žalost, ta pažnja izostala, a Upravi za izvršenje krivičnih sankcija uskraćena mogućnost da odgovori na uznemiravajuće navode 'Tabloida'", zaključuju.

  • Dusan

    07.08.2023 19:50
    Strucnjak
    Kako da dozvolite da ostanemo bez ovakav kapacitet
  • Posmatrač iz Srbije

    07.08.2023 19:17
    Motka, brale
    Banda na vlasti vraća zakone iz vremena Josipa Broza -zvanog Tito. Ponovo se kažnjavaju verbalni delikti kao kod M. Brikića, učešća na demonstracijama, gube se radna mesta ako je neko protiv od vlasti postavljenih nesposobnih, lopovskih ili štetnih direktora itd. Zaista je došlo krajnje vreme da proradi, ali što nežnije da nekome ipak ne polomi rebra, čuvena srpska "govnjiva motka"!
  • Pićuka

    07.08.2023 18:54
    Alexei Navalny
    Russian lawyer
    Osuđen na 19 godina zatvora. Vi ste gdine Brkiću dobro prošli. Ako si pripadnik falangi možeš da radiš sve. Ako nisi pripadnik falangi onda su i " izduvni gasovi" napad na kanalizacioni sistem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.