Begunac koji je u BiH osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva, uhapšen u Beogradu sa lažnim pasošem

Damir Mehić zvani Bibi uhapšen je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pri pokušaju ulaska u Srbiju na osnovu falsifikovanih ličnih dokumenata, objavio je danas sarajevski portal Klix.ba.
Begunac koji je u BiH osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva, uhapšen u Beogradu sa lažnim pasošem
Foto: 021.rs
On je, prema navodima portala, koristio lažno ime i pasoš Republike Srbije.
 
Mehić je osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora zbog ubistva u Tuzli, a nakon bekstva Interpol je za njim raspisao poternicu, navodi klix.ba.
Uhapšen je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" gde je pri pokušaju ulaska u Srbiju policijskim službenicima pružio na uvid falsifikovana dokumenta, zbog čega je zadržan i priveden.
 
Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo mu je pritvor zbog falsifikovanja ličnih dokumenata, a nakon dodatnih provera posredstvom Interpola je utvrđeno da se radi o osuđenoj osobi, koju BiH potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora, objavio je sarajevski portal.
Kako piše Klix.ba, Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet meseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle. Ubistvo je bilo epilog krvavog obračuna između dve kriminalne grupe.
 
Nakon ubistva, Mehić se dao u bekstvo, a uhapšen je u januaru 2018. Godine na Jahorini, po poternici koju je tada za njim raspisalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova TK.
 
Dve godine je proveo u pritvoru, nakon čega je po odluci Kantonalnog suda u Tuzli pušten na slobodu. 

Sudski proces je okončan, a Mehić je u februaru ove godine osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora. Međutim, ponovo se našao u bekstvu te je za njim bila raspisana poternica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.