Viber Chatbot grada Kragujevca: Prva interatktivna platforma lokalne samouprave u Srbiji

U Kragujevcu je danas predstavljen Viber Chatbot servis grada Kragujevca, koji će unaprediti rad lokalne samouprave i komunikaciju sa građanima.
Viber Chatbot grada Kragujevca: Prva interatktivna platforma lokalne samouprave u Srbiji
Foto: Pixabay
To je interaktivan servis Vibera s veštačkom inteligencijom, putem kojeg građani mogu najbrže da dođu do informacija.
Članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković je navela da je na raspolaganju devet menija sa aktuelnim servisnim infomacijama, informacijama iz kulture, sporta, a direktno se pristupa i zvaničnom sajtu grada i sajtu kulturakg, sprovode se ankete, kvizovi za građane.
Dostupni su i besplatni interaktvini stikeri sa motivima i obeležjima Kragujevca, čijim se preuzimanjem automatski pristupa Viber grupi.
 
Tucaković je istakla da je pre deset dana na aplikaciji bilo 60 korisnika, a uvođenjem stikera uz pomoć i podršku Vibera, broj korisnika je porastao na nešto više od 6.000.
 
Direktor eKG InfoData Zoran Đorović je istakao da je aplikacija veoma jednostavna za upotrebu, ne zahteva dodatno instaliranje, jer je integrisana u Viber.
 
Istakao je da se do aplikacije dolazi ukucavanjem u pretraživaču "City and Me Kg" ili preuzimenjem besplatnih stikera iz prodavnice stikera.
 
Viber Chatbot servis grada Kragujevca je rezultat zvanične saradnje Grada Kragujevca, preduzeća eKG InfoData sa kompanijama Providens, zvanično autorizovanom agencijom za razvoj poslovanja, odnose s medijima i javnošću i posebne projekte kompanije Rakuten Viber u Srbiji i Just Start iz Niša.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.