Dačić ne veruje da će Zapadni Balkan ući u EU do 2030. godine: Bio bih radostan da je to tačno

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na Bledu da ne veruje da će Zapadni Balkan postati deo Evropske unije do 2030. godine.
Dačić ne veruje da će Zapadni Balkan ući u EU do 2030. godine: Bio bih radostan da je to tačno
Foto: 021.rs
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je juče na otvaranju Bledskog strateškog foruma da Evropska unija treba da bude spremna da prihvati nove članice do 2030. godine.
"Bio bih radostan da je to tačno. Bio bih radostan da ste ovoliko pažnje posvetili 1990. godine, pre rata, jer ga možda ne bi ni bilo. I sad se priča posle rata u Ukrajini, nama ne treba ništa posle rata, treba nam nešto pre rata", rekao je danas Dačić na panelu u okviru Bledskog strateškog foruma.
Dodao je da ne veruje u skoru evrointegraciju regiona jer se stalno menjaju kriterijumi, a ne poštuju se sporazumi kojih je EU garant, kao što je Briselski sporazum.
 
"Mi već 10 ili 15 godina učestvujemo na svakoj konferenciji, a na svakoj postoji čuvena tema - evropske integracije Zapadnog Balkana, da se zadovolji forma. Uskoro će da uslede međusobni napadi nas sa Zapadnog Balkana, reći ćemo najgore jedni o drugima, tako da će ovi iz Evropske unije reći da nam tamo nije ni mesto, zaista mislim da više nema smisla organizovati ovakve skupove, šta vi iz Brisela ne znate da mi hoćemo u Evropsku uniju", rekao je Dačić.
 
Na panelu učestvuju i ministri spoljnih poslova Albanije, Kosova, Severne Makedonije, BiH, kao i specijalni izaslanik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak.
  • Милош

    30.08.2023 21:08
    Glas zdravog razuma
    Само лаковерна особа без великог животног искуства прича о здравом разуму при одласку на изборе, и бајкама како су Американци, лилипутанци и остали имали ( и имају ) поштене намере ка Србији...

    Поштовани, да би друштво било напредно и успешно сваки његов члан, укључујући и Вас и мене ( и све остале становнике Србије) морамо бити изузетно одговорни, савесни и поштени према свакоме од нас у супротном ћемо живети у паклу ( као што живимо сада )

    Не брините за покајање других, но Ви брините за себе и своја дела, свако од нас ће дан пре дан после дати одговор Творцу, веровали или не сви оће се уверити..
  • Glas zdravog razuma

    30.08.2023 11:30
    @Милош
    Ne znam ja ko je vas kao clana naroda iz istocne evrope opjackao ali znam ko je mene: glasaci Slobodana Milosevica i svako njihovo impulsivno-idiotsko-dnevnik2 zaokruzivanje na izbornim listicima od 1991. pa do dan danas. Opljackali su me od zivota posto ti ljudi nemaju grama zdravog razuma.

    Slazem se sa vama da ne treba sa ubicama i pljackasima i zato vama kao verniku i svim ostalim vernicima predlazem da krenete na put pokajanja ako ste ikada glasali za SPS/JUL/SRS/SSJ/PSS/DSS/SNS + sve njihove satelite. Zelim vam da stanete pred Boga/ogledala shavtite udeo vlastite krtivice i okajete sve svoje grehe koji su zavili ovaj narod i ovu drzavu u crno tako sto ste bili deo rulje koja je dovodila samo crne djavole da vode ovu zemlju i svoje sunarodnike slala u sigurnu smrt i siromastvo. Nema izgovora tipa bilo bi sve isto da nije bilo Slobe, ali Amerika je imala planove, itd. To su sve budalastine sta bi bilo kad bi bilo. Samo svoje grehe priznati i onda se odvaziti na drugi put a to je put prosvetljenja gde cete biti pametniji i u buducnosti svoju izbornu volju uskladiti sa zdravim razumom a ne korumpiranim emocijama i zeljama.

    Ja ne tvrdim da se vi glasac apokalipse od 1991. godine ali ako jeste primenite ovaj recept, vi i svi ostali ako ste ikada ovu zemlju satirali od sodome i gomore birajuci likove kao Milosevic/Bozovic/Sainovic/Marjanovic/Kertes i ostale spodobe
  • Aco

    30.08.2023 07:23
    Ući ćemo zajedno sa Turskom, tako da ne vidim problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.