Apel Agencije za bezbednost saobraćaja: Obratiti pažnju na decu školarce

Agencija za bezbednost saobraćaja danas je, uoči početka nove školske godine, apelovala da svi učesnici u saobraćaju poštuju propise i obrate posebnu pažnju na decu u saobraćaju.
Apel Agencije za bezbednost saobraćaja: Obratiti pažnju na decu školarce
Foto: 021.rs
Agencija je apelovala da roditelji decu do škole prevoze bezbedno koristeći adekvatne sisteme zaštite, kao što su auto-sedišta i sigurnosni pojas i da svojim primerom korišćenja sigurnosnog pojasa ukažu deci na važnost upotrebe zaštitnih sistema prilikom prevoza u vozilu, da poštuju ograničenja brzine i ostala pravila saobraćaja, navodi se u saopštenju.
Posebna pažnja je skrenuta vozačima motornih vozila da kroz naseljena područja obeležena znakom "Zona škole" prilagode brzinu kretanja do 30 kilometara na čas, a u zonama škole van naseljenog mesta do 50 kilometara na čas.
"Prilikom kretanja u ovim područjima treba imati u vidu manju uočljivost dece, kao i njihovu smanjenu pažnju prilikom igranja u školskom dvorištu ili u blizini škole, što predstavlja opasnost od iznenadnog istrčavanja na kolovoz ili drugog neočekivanog ponašanja", ističe se u saopštenju.
 
Agencija podseća na to da se za saobraćajne prekršaje učinjene u prisustvu deteta do 12 godina starosti broj propisanih kaznenih poena uvećava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f