Psihosocijalno savetovalište za decu od danas u Dečjem kulturnom centru

Psihosocijalno savetovalište za decu, mlade, roditelje i nastavnike funkcionisaće od 1. septembra u Dečjem kulturnom centru Beograda, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
Psihosocijalno savetovalište za decu od danas u Dečjem kulturnom centru
Foto: Pixabay
Savetovalište će sprovoditi i koordinisati Institut za mentalno zdravlje, kroz projekat Krizna psihocosijalna podrška zajednici, a usluge će pružaju radnim danima od 10 do 18 sati.
Grupa odabranih stručnjaka za mentalno zdravlje, kliničkih psihologa i psihijatara Instituta za mentalno zdravlje, Dečje klinike u Tiršovoj, Zavoda za psihofiziološke poremećaje i patologiju govora, Dečjeg odeljenja Klinike za onkologiju i radiologiju, kao i iskusnih školskih psihologa, svakodnevno će pružati psihosocijalnu podršku, navodi se u saopštenju.
Učenici mlađi od 15 godina moraju doći u pratnji roditelja, koji daje saglasnost za pružanje usluge.
 
Savetovalište je besplatno, nije potreban nikakav uput, ni zakazivanje.
 
"Želja nam je da pomognemo onima koji ispoljavaju određene mentalne teškoće ili smetnje, kao i promene u ponašanju, da u razgovoru sa našim psiholozima i psihijatrima reše svoje probleme kroz osnaživanje zdravih mehanizama prevladavanja teškoća", dodaje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f