MUP: Dečaku kome je pozlilo niko nije dao drogu, popio lekove iz kućne apoteke babe i dede

Policija u Kragujevcu utvrdila je da je dečak kome je pozlilo u blizini škole popio lekove koje je, kako se sumnja, prethodno uzeo iz kućne apoteke babe i dede, saopšio je MUP.
MUP: Dečaku kome je pozlilo niko nije dao drogu, popio lekove iz kućne apoteke babe i dede
Foto: 021.rs

Analize krvi desetogodišnjeg dečaka pokazale su da nije pozitivan na amfetamin i ekstazi, potvrđeno je RTS u u policijskoj upravi u Kragujevcu. Utvrđeno je da je dečak pozitivan na opijate.

Policija je obavila razgovor sa dečakom i njegovom majkom, kao i sa babom i dedom kod kojih je boravio pre odlaska u školu, koji su rekli da je dečak ranijih dana bio bolestan, zbog čega je koristio lekove protiv temperature.
Takođe, obavljen je razgovor sa roditeljem jednog od učenika škole, zbog plasiranja neproverenih informacija da je dečaku neko dao bombone sa opijatima, kao i sa ostalim zaposlenima u školi i svedocima, koji nisu potvrdili takve navode.
 
MUP navodi da je isključena mogućnost da je izvršeno krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga, odnosno da je maloletnik došao u posed opijatima od strane druge osobe.
 
O dečakovom stanju policiju su, kako navode, juče obavestili iz Kliničkog centra u Kragujevcu, gde je dečak, nakon brze reakcije školskog policajca i zaposlenih u školi, vozilom Hitne pomoći dovezen na pregled. 
 
U Univerzitetskom kliničkom centru, u kojem se dečak nalazi, kažu da je trenutno na lečenju u jedinici intenzivne nege Pedijatrijske klinike. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i nije životno ugrožen.
 
Policija je odmah preduzela sve mere i pojačala kontrolu u neposrednoj blizini škole koju dečak pohađa.
 
O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu.
  • Iguman

    09.09.2023 13:39
    Da li im verujete, da li im verujete?
    Kanda su zandari džaba krečili.
  • Zemara

    09.09.2023 07:25
    Za prvog komentatora
    A kad me država primora da imam 2 različita sefa, hoće sledeći korak biti da zaključavam i varikinu i sonu kiselinu, pošto dete i to može da popije? A za par godina, 2 odvojena frižidera (jedan za zdravu hranu, drugi za koka kolu i sladoled, koji je pod katancem)?
  • Hugi

    09.09.2023 07:16
    Ko zna šta se tu desilo. To nikad nećemo saznati. Najmanje verujem da su krivi baba i deda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.