Brnabić: Još pričamo sa MMF-om, poskupljenje struje će biti ili minimalno ili ga neće ni biti

Vlada Srbije još razgovara sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o ceni struje i trudiće se da ili ne bude poskupljenja ili da ono bude minimalno, izjavila je premijerka Ana Brnabić.
Brnabić: Još pričamo sa MMF-om, poskupljenje struje će biti ili minimalno ili ga neće ni biti
Foto: 021.rs
Ona je rekla da je u utorak imala radni sastanak sa članovima Nadzornog odbora i vršiocem dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije, kao i sa ministarkom rudarstva i energetike o finalnim pripremama za zimsku grejnu sezonu.
"Imamo sve potpuno spremno za ovu zimsku sezonu. Na našim deponijama imamo više od 2,1 milion tona uglja. Kopamo 100.000 tona dnevno i skladištimo na deponije", istakla je Brnabić i dodala da se uvoze dodatne količine.
"Gledaćemo da ove zime čak pokušamo da izvozimo nešto struje, tako da nema potrebe da cena struje dramatično raste. Videćemo sa MMF da li uopšte treba da raste", objasnila je ona.
 
Upitana o povećanju akciza na određene proizvode, Brnabić je odgovorila da je ono predviđeno rebalansom budžeta i ide paralelno sa povećanjem plata i penzija.
  • Mirko

    23.05.2024 11:59
    Eps definicija računa
    Nisam stranački opredeljen, ali me interesuju EPS račun uz obračun Kw ima u dodatku još oko 50% raznih taksi, stimulacija itd. RTS koju niko ne gleda.
    Pa dokle ovako otimati.
    Sa 23,756 din. Kako da
    Sve to poplaćam. Za 300 Kw = 3.228,18 din. Ukupno sa dodacima 4.588,80 din
    S R A M O T A. PLJAČKA OBIČNIH SMRTNIKA
  • Bodidarma

    13.09.2023 17:37
    Aa
    Super a da se grejemo na parizer?
  • Zebra

    13.09.2023 17:11
    Minimalno 8% ako nas još ne zadužite! A zašto? Zato što ste sabotirali TENT. Uništili ste nešto što NATO i poplave nisu uspele. I onda se postavlja pitanje, zašto bi to uradili. Kad nema struje, a nema je, mora da se uvozi. A uvozi se kroz kumovske firme, gde šlag ide u finansiranje kriminala. I sad neko može pitati pa kog kriminala… Jovanjica? Novosadska ekipa sa 3-4 čoveka u obezbeđenju plaćenom od strane države? Hajte sad lepo kome je nešto nejasno, neka navali na parizer!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.