Patrijarh Porfirije: Naša je obaveza da obesmišljavamo pagansko obesmišljavanje porodice

Više nikome nećemo dozvoliti da slomi srpski duh i jedinstvo, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
Patrijarh Porfirije: Naša je obaveza da obesmišljavamo pagansko obesmišljavanje porodice
Foto: FoNet (Instagram predsednika Srbije)

Vučić je rekao da "Srbi, gde god da žive, imaju jednu jedinu nacionalnu zastavu, svoje ime i prezime, svoj rod kojeg se ne stidimo".

"Kažu - mi volimo Srbe, ali one koji ne vole Srbiju. To su nam radili od Ante Pavelića i pre njega", naveo je Vučić, koji je konstatovao "da se uvek čuje da postoje hrvatski, bosanski, crnogorski Srbi, a nikad obrnuto - srpski Crnogorci, Bosanci, Hrvati".

"Mnogo toga bih vam ispričao što ne smem da ispričam, bolje je za vas, za nas, za našu zemlju, da prećutim", kazao je on.
 
Patrijarh srpski Porfirije rekao je da se "jedinstvo Srba ne ograničava na geografske međe, nego ono mora biti u znaku Hrista, a da je danas Crkva čuvarka tog jedinstva".
 
"I kad nije bilo srpske države, bilo je jedinstvo našeg naroda, ali hvala Bogu danas ima Republike Srbije i Republike Srpske. Zar i danas nije slična sitaucija kada nas ima ne samo u vekovnim zavičajima širom Balkana, nego kada smo narod rasejan širom sveta", kazao je on.
 
Patrijarh je rekao da će "Srbi, ukoliko se odreknu identiteta, sebe i svog načina života, biti prazna orahova ljuska".
 
"Zato je naša obaveza da obesmišljavamo pagansko obesmišljavanje porodice kao gnezda sigurnosti. Da ne budemo zatočenik prazne frazeologije", rekao je Porfirije.
 
Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da "strane sile već 120 ili 140 godina, od vremena Austro-Ugarske, ponavljaju isto na ovim prostorima i uvek žele da srpsko nacionalno jedinstvo razbiju, pokore i da Srbi priznaju i daju sve što imaju da bi se nekome dopali".
  • Plaćač poreza

    10.02.2024 13:03
    Periću zajedno sa Vučićem zaluđuješ ovaj napaćeni narod bajkama o nekakvoj dobroj Rusiji koja će vam pomoći, ni sami ne znate kako, a rusi niti mogu kako da nam pomognu, niti imaju čime, niti žele, niti treba. Oni ne mogu sami sebi da pomognu. Umesto da se zalažete za članstvo Srbije u EU, najboljem ekonomskom, kulturnom i političkom projektu u istoriji Evrope i time stvorimo stabilnost i ekonomski razvoj i u NATO čime bi osigurali bezbednost, vi zajedno sa Vučićem držite ovaj narod u ovom ruskom gulagu jer vama ne treba napredno društvo i zadovoljan ekonomski nezavistan narod, vama treba nesrećna, ne obrazovana sirotinja kojoj će te prodavati maglu i uzimati pare. Vi ovom narodu ne mislite dobro!
  • au jbt

    17.09.2023 00:36
    Znači po Profitiju svi Srbi su pravoslavci i sledbenici SPC?
    Želi li on to da kaže da Srbi koji nisu pravoslavci ili su ateisti nisu Srbi?!
    Ovo sada postaje jako opasno, jer izjednačavaju narodnost sa pripadnošću jednoj verskoj zajednici, a toga nema nigde u svetu.

  • Marta

    16.09.2023 17:06
    Besmislo!
    Svi Vi besmisleni, obesmislili ste sve nas i sve oko nas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija