Ministar trgovine: Ljudi masovno kupuju parizer i to je dobro

Povodom akcije "Bolja cena" ministar trgovine Tomislav Momirović rekao je za Insajder da mu je drago što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić to objavio.
Ministar trgovine: Ljudi masovno kupuju parizer i to je dobro
Foto: 021.rs
"Ja mislim da je mnogo bitnije ono što smo mi obezbedili za naše građane, to je konkretno sniženje cena ne samo parizera nego i drugih životnih namirnica", objašnjava Momirović i dodaje da su one od fundamentalne važnosti za svako domaćinstvo.
Na pitanje kakvog je kvaliteta parizer koji je ministar doručkovao sa predsednikom i ministrom finansija Sinišom Malim, Momirović odgovara pitanjem "kakva je razlika između parizera i mortadele".
"Ja volim parizer, ja jedem parizer i jako je ukusan ovaj parizer, ljudi ga masovno kupuju i ja mislim da je to dobro", kaže ministar.
 
Na konstataciju da mnogi građani misle da je jeo parizer kao deo kampanje zbog izbora, Momirović kaže da je to u parlamentarnoj demokratiji normalno, ali da se ovde ne radi o tome.
 
"Ja ne živim na Marsu, ja živim u centru Beograda. Mnogo ljudi može da me vidi u prodavnici gde kupujem između ostalog i taj parizer i zašto ne bih kupovao? Ja se stalno pitam da li zaista ti ljudi postavljaju to pitanje, šta oni jedu? Kavijar?", rekao je ministar.
 
Odogovarajući na pitanje da li je dogovor bio da najmanje jedan proizvod u prodavnici bude na popustu sa oznakom "Bolja cena", a ne svih 36 u svakoj prodavnici, Momirović kaže da se ne radi o dogovoru nego o zajedničkom pristupu.
 
"Vi imate veliku paletu na primer jogurta i jedan jogurt od tih treba da bude na ovom popustu. Znači mi ne možemo da regulišemo sve te artikle, niti to želimo", objašnjava Momirović.
  • Aleksandar

    25.09.2023 21:49
    Trabunjanje
    Koje trabunjanje, majko mila.
  • @ja

    24.09.2023 20:04
    A ja bih se na primer zapitao koliko su moji zaključci dobri ako ne umem ni 20 da pomnožim sa 100.
  • ja

    24.09.2023 19:40
    zamena teza
    Ako je cena svinjskog mesa od buta oko 800 din za kilogram, zbog cega je onda pasteta od 50 grama skoro 100 dinara ? ispadne da je kilogram pastete 5000 dinara ??? Taj parizer i ta pasteta se ne prave od buta nego od najjefinijeg mesa (skoro otpad ali steta da se baci). Realno preradjivaci na pasteti i parizeru zarade 5 puta vise nego na kvalitetnim komadima mesa. Razumem da je nekome parizer skup i sa pojeftinjenjem ali cinjenica je da ljudima but treba da bude jeftin a pasteta, sardina, tuna, parizer i pavlaka treba da budu dzabe a opet da ne moraju da se jedu svaki dan.
    Odrastao sam jeduci za dorucak parizer i dobro jutro margarin. Nije to smak sveta ali sramotno je koliko su skupe te "jeftine" namirnice. Cvarci ispali luksuz. Na selu se to nekada jelo par dana pa sta ostane da se mackama i kerovima. Sada je cvarak toliko skup da bi se mogao u restoranu naruciti uz neko skupo vino.

    Dolazi velika glad ako se nesto ne promeni u politici. Nije vazno ko je na vlasti nego kako se vodi politika i kako se sprovodi! Ovo je cirkus!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija