Vučić od predstavnika Kvinte tražio da Kfor preuzme brigu o bezbednosti na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je u razgovoru sa predstavnicima Kvinte u Beogradu da Kfor preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova umesto policije Aljbina Kurtija.
Vučić od predstavnika Kvinte tražio da Kfor preuzme brigu o bezbednosti na severu Kosova
Foto: Beta/AP
Vučić je to objavio preko svog Instagram naloga posle razgovora sa ambasadorima zemalja Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji.
"U jednom od najtežih trenutaka za Srbiju, imao sam važan razgovor sa predstavnicima Kvinte. Ponovio sam stavove Srbije o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji i zatražio da KFOR preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova umesto Kurtijeve policije", napisao je Vučić.
On je rekao da je postavio i pitanje zašto je Euleks bio odbijen od strane kosovske policije da prisustvuje samoj operaciji koja je sprovođena na teritoriji severa Kosova.
  • Anonymous

    27.09.2023 05:05
    Vazno je zadrzati vlast. Nije Vucic nista trazio, nego su mu iz Kvinte rekli sta ce biti, nakon sto je placuci pokusao da svali krivicu na druga iz klupe. NISAM JA, VULIN JE
  • Od

    26.09.2023 19:00
    Od
    Od ovog Teroristickog SNS napada na Albance nema nista! Da je hteo KFOR bi tvoja Teroriste ocistio pod odmah! Kosovo kao Drzava ima sva prava da obezbedi sigurnost Srba od SNS Terorista i sada Srpske Liste! Srbi ce ubrzo na S.Kosova morati da odluce ostati i orihvatiti Kosovo kao svoju Drzavu ili se iseliti! Sledece puta nejce biti ovako niti ce se ko umesati iz MZ! Ovo sto je AV planirao nejce proci I ovo je potez ocajnika koji se grcevito drzi da neizgubi Vlast koja je neizbezna veoma brzo! Radujeme sto nas u EU i NATOA kao Gradjane Srbije nemesaju u SNS Teroriste sto je jos jedan veliki Autogol AV!!!
  • ...

    26.09.2023 15:58
    A sta bi sa "mi necemo dozvoliti"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija