Novi protest "Srbija protiv nasilja" u petak u Nišu, u subotu u Beogradu - šetaće se do RTS-a

Protest "Srbija protiv nasilja" u petak će biti održan u Nišu, a u subotu u Beogradu, najavile su danas opozicione parlamentarne stranke koje tehnički organizuju te proteste.
Poslanik grupe "Pravac Evropa" u Skupštini Srbije Pavle Grbović rekao je novinarima u Beogradu da će protest u petak u Nišu početi na trgu u 18 časova, a u Beogradu u subotu u isto vreme, kao i do sada, ispred zgrade parlamenta.
Grbović je naveo da će se u Nišu obratiti predstavnici parlamentarnih poslaničkih grupa koje tehnički organizuju proteste i koje su nedavno potpisale "Dogovor za pobedu", a da će se u Beogradu obratiti poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović i poslanik Moramo-Zajedno Nebojša Zelenović.
Kada je u pitanju trasa šetnje u Beogradu, Grbović je naveo da će se ići "medijskom trasom", do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS), gde će ponoviti zahteve javnom medijskom servisu, ali dodao da se protest neće završiti tu, već ispred Predsedništva.
 
"(Predsednik Srbije) Aleksandar Vučić je više puta javno obećao da će po povratku iz Njujorka dati odgovor opoziciji o zahtevu za održavanje izbora do kraja godine. Mi ćemo svoj odgovor potražiti ispred Predsedništva", kazao je Grbović, koji je i predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG).
Ocenio je da se Vučić "krije" od zahteva za izbore i suočavanja sa predstavnicima opozicije i stavom građana da "ne žele više da žive u radikalsom brlogu kakav je napravio Aleksandar Vučić".
 
Grbović je naveo i da će nakon Niša, protesti "Srbija protiv nasilja" na kojima će govoriti političari, u narednim nedeljama biti održani i u Novom Sadu i Kragujevcu.
  • Rade

    26.09.2023 18:06
    Srbija protiv nasilja nad Srbima na Kosovu? Jer, sve drugo je čista sramota.
  • Goran

    26.09.2023 17:37
    Goran
    Vucic nista nije isounio niti ce sada raspisati Izbore jer nikada manju podrsku nije imao! Otezace i svasta ce raditi samo da nedodje do Izbora ove godine! Zato ljudi ako zaista svi hocemo promene koje su neophdne od setnji i govora nema nista niti ce biti sa Vucicem ustajmo do 120 hiljada je dovoljno zauzmimo skuostinu vkadu rts i neodlazimo dok se neproglasi smena! Ovo i ovako mozda malo podigne ljude ali ne dovoljno ni za blokadu gazele a kamoli korenite promene!!! Ima nas dovoljno ovog puta vise nego ikada recite isplanirajte i da se vatamo posla jer vreme je odavno za tako nesto!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija