FOTO: Građani u Zvečanu pale sveće uz fotografije Srba za koje se veruje da su poginuli u Banjskoj

Više stotina građana okupilo se u centru Zvečana gde su palili sveće uz fotografije trojice Srba sa severa Kosova koji su po još uvek nezvaničnim saznanjima, poginuli u sukobu s kosovskom policijom.
Pozivajući se na nezvanična saznanja, portal KoSSev je preneo da su na fotografijama delimično prekrivenim crnim florom, N.S. iz Zvečana i B.M. i I.M. iz Leposavića.
Navodi se i da su među građanima koji odaju poštu članovi porodice jednog od ubijenih, ali i funkcioneri Srpske liste, Ivan Todosijević i Miljana Nikolić.
Portal je preneo i da u centru Zvečana nema pripadnika ni kosovske policije, ni misija KFOR i Euleks.
 
 
Građani su i u Kosovskoj Mitrovici odali poštu ubijenim Srbima. Među okupljenima su bili i čelnici Srpske liste.
 
Posle pogibije najmanje trojice Srba u sukobu s kosovskom policijom u nedelju na području sela Banjska, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji danas je proglašena trodnevna žalost.
 
Odlukom Vlade Srbije, na području centralne Srbije sutra je Dan žalosti.
  • NUMBER

    27.09.2023 10:26
    Za sada bez dobrog naslova
    Nisam znao da su Kosovski Srbi prihvatili nepravoslavan običaj da sveće za preminule ili poginule pale na ulici, a ne u crkvi. Moderno nema šta. I pravoslavno
  • Paralelni univerzum

    27.09.2023 09:11
    bas lepo od srbije da proglasi dan zalosti sto su neki teroristi ubili policajca na duznosti.
  • Goran

    26.09.2023 22:12
    Na zalost
    Dok su vucic,dacic,vulin,seselj i banda koja je vladala 90-tih na vlasti paljenje sveca ce biti nacionalna disciplina.Ta blesava rulja lopova i kada bi htela da uradi nesto pametno ne bi mogla,a uz to su i baksuzi i navlace nesrecu.Pa pogledajte na sta lice.Sve sami gama primerci ljudskog roda,genetski otpad i degenerici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f