Dačić: Snimak na kojem se navodno vidi Radoičić je podvala

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, gostujući na RTS-u, da je snimak na kojem se navodno vidi potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić podvala.
On je naveo da mu nije jasno po kom članu Rezolucije 1244 ili Briselskog sporazuma je na severu Kosova bila kosovska policija.
Dačić je poručio i da je Aljbin Kurti jedini krivac za sve što se desilo i dodao da snimak na kojem se navodno vidi Milan Radoičić, a koji je objavio kosovski ministar unutrašnjih poslova, nije od noći kada se dogodio incident, odnosno da je reč o podvali.
"Ne opravdavamo bilo kakve nasilne akcije, žalimo zbog ubistva policajca, gubitka života Srba, što je došlo do takvog incidenta koji nije u interesu Srbije", rekao je Dačić.
 
Naveo je da se i iz Prištine i od strane opozicije odgovornost prebacuje na predsednika Vučića, prenosi RTS.
 
"Ovde pokušava da se dokaže i pokaže da su Milan Radoičić ili Zvonko Veselinović ti koji su sprovodili ove akcije. Oni bi najviše voleli da su naišli i na Mojsilovića jer im treba veza sa Beogradom, hoće da kažu da neko to uvozi sa strane. S druge strane kažu da je Vučić organizator, a sa druge strane da smo se odrekli i prebacili sve na Kosovo", naveo je Dačić.
 
Ističe da to nije tačno i da se Beograd bori za mir, za prava Srba i da neće dozvoliti da dođe do dalje eskalacije svega ovoga, "da ne bismo imali plamen koji se ne može zaustaviti".
 
"Bedno je da se na ovakav način, na račun sopstvene države, želi dokazati da su Srbi teroristi koji su u svemu tome učestvovali", rekao je Dačić.

Komentari 57

  • Fića

    28.09.2023 08:42
    Dačić se "nešto buni"...?
    Dačić je stavio svoj potpis na "Briselski..." i neka sad, ne "glumata majku terezu".
  • logika

    27.09.2023 08:55
    @Sojer
    ja koliko znam 90te je postojala SFRJ, a zapad se kleo u unutrasnje granice 1991. istina zapljunuo je na postojanje celokupne SFRJ.. Sad Vi podrzavate nekog ko je i Vas bombardovao kad kaze da ono za granice od 1991 ne vazi za Srbiju, i pride kaze, a Vi odobravate, da je Novorusija Ukrajina, a Kosovo da nije Srbija. razmisljate za medalju...
  • lol

    27.09.2023 08:46
    Kljucno pitanje za Dacica je, a kako ti to znas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.