Više od milion građana Srbije letovalo ove sezone u Grčkoj

Turistička sezona je, prema rečima direktora Nacionalne alijanse turističkih organizacija (JUTA) Aleksandra Seničića, bila bolja nego prošlogodišnja, ali još nismo dostigli nivo od pre pandemije.
Više od milion građana Srbije letovalo ove sezone u Grčkoj
Foto: Pixabay
Seničić je za N rekao da je više od milion građana Srbije i ove godine je letovalo u Grčkoj.
"U februaru, tokom Sajma turizma, očekivali smo da će ovogodišnja sezona biti bolja nego 2019, ali je za oko pet do sedam odsto manja od tadašnjeg nivoa. Trebalo bi tek 2024. da uđemo u sistem rada i broja putnika kakav smo imali pre korone", rekao je Seničić.
Inflacija je, potvrđuje, uticala i na cene turističkih usluga.
 
"Cene uvek utiču na priču, moguće da je to osnovni razlog što nismo dostigli nivo iz 2019. godine", navodi Seničić.
 
Kada je reč o destinacijama na kojima letuju naši turisti, najznačajnija je bila Grčka u kojoj je ove godine letovalo više od milion građana Srbije.
 
"Potom, tu je Turska kao dobra porodična destinacija. Zatim Crna Gora, pa Egipat i Tunis kao severnoafričke destinacije koje naši turisti mnogo vole. Posle nekoliko godina imali smo na tržištu Italiju i Španiju. Logično, tu su i zemlje u okruženju: Bugarska, Hrvatska, Albanija. To su najposećenije destinacije", naveo je Seničić.
  • Idiot

    27.09.2023 13:10
    "U februaru, tokom Sajma turizma, očekivali smo da će ovogodišnja sezona biti bolja nego 2019, ali je za oko pet do sedam odsto manja od tadašnjeg nivoa."

    Pa kako?! Razvijamo se, rastemo, rastu plate, rastu penzije ....

    Verovatno zato što su ljudi poslušali prijecednika pa prestaju da idu na more .... ?
  • Vlada

    27.09.2023 08:40
    Odaberete neko skromno i ne tako popularno mesto po mogucnosti blizu nekog veceg, sa lepom plazom i cistom vodom, najam lepog apartmana za 4 osobe mozete naci za 60-70e, cene po restoranima manje ili iste kao u NS, a marketi jos i povoljniji. Jeste da su troskovi puta, osiguranja i ostalih propratnih stvari malo vece, ali kad vidim kakve su cene kod nas (npr najam app na Divcibarama je kao u Grckoj) a o restoranima i da ne govorim, ova vest i ova brojka je sasvim logicna. Cene kod nas su odavno presle realnost i ko je malo snalazljiv da barata internetom, vrlo lako i povoljno moze pronaci destinacije (odmor, vikend izlet) u okruzenju za manje novaca nego sto bi ga odrali kod nas. Sa druge strane ko ide da se provodi i da partija, spremi vise para i bira neke druge delove Grcke ili neke druge morske destinacije.
  • Bill

    27.09.2023 07:27
    Pa da!
    Niko PreCednika ne sluša. I svi navalili na more, pa na more. O onda on mora da pojeftini parizer ne bi li sutra preživeli i mogli da glasaju za njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.