Vučević o dešavanjima na Kosovu: Spremao se scenario da smo loši momci, razočarani smo Kfor-om

Srbija je razočarana reakcijom Kfora, rekao je danas za RTS ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i ocenio da "mnogi srljaju sa zaključcima" šta se dogodilo u nedelju u selu Banjska.
Vučević je dodao da ono što se zna jeste da ima mrtvih, ranjenih, uhapšenih i da sada sledi utvrđivanje tačno svega onoga što se dogodilo.
"Srbija od 1999. godinu nema faktičku vlast na Kosovu i za naše organe je teže da prikuplja sve činjenice. Ne kažem da je nemoguće, ali zahteva dozu opreznosti", rekao je Vučević.
Kaže da je lako davati izjave i takmičiti se u medijskoj atraktivnosti, "ali moramo da čuvamo živote Srba na Kosovu i Srbiju". 
 
"Scenario od nedelje prepodne pa do juče vodio je u pravcu da je Srbija pokretač i sponzor nekakvih terorističkih akcija. Spremao se scenario da smo loši momci i namenjena nam je uloga kao devedesetih, a najviše nas brine pozicija Srba na Kosovu, posebno na severu. Kosovski premijer Aljbin Kurti je ceo sever proglasio zonu antiterorističke operacije, što mu omogućava da mimo pravila i procedura rade šta rade", naglasio je ministar.
 
Vučević je rekao da je Srbija razočarana reakcijom Kfora, za koji tvrdi da je trebalo odmah da reaguje.
 
"Ko je dozvolio Kurtiju da kosovska policija bude na severu, ko mu je dozvilio da gradi baze", upitao je Vučević i napomenuo da je Beograd osudio ubistvo albanskog policajca, ali "ono što se potom dešavalo je bio užas - Srbi su proganjani kao zveri po šumama".
Dodaje da su sve činjenice koje treba da nam pokažu šta se desilo u noći između subote i nedelje na državnim organima.
 
"Sve to uz ograničavajući faktor da ne možemo da pristupimo terenu. Vrlo čudan momenat da tolika albanska policija bude raspoređena. Snimci sa dronova pokazuju da je neko pratio i čekao da dođe do razmene vatre", rekao je Vučević. 

Komentari 68

  • Rajo šumadijski

    28.09.2023 23:20
    Ovaj vladaN (sve reće u dahu
  • nesreca

    28.09.2023 15:08
    Muuu
    Pa ti si nesreca gde ti vkdis pricu to je kolaps.
  • Dare

    28.09.2023 09:13
    Šta priča ovaj ?
    Kaže vodeći uhljeb spremao se scenario ,pa scenario je napravio vas kriminalac Radoičić kada je naoružan sa sve opremom od vojske Srbije krenuo u nekakvu akciju bez mozga ili u dogovoru sa Prištinom da pokopa Srbiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.