Vučić: Izbori bi mogli da budu 17. decembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori mogu da budu 17. decembra.
Vučić: Izbori bi mogli da budu 17. decembra
Foto: 021.rs
"Razgovarao sam sa više ljudi, neki su za, neki protiv, ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete opozicione stranke. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je ekonomija desetostruko jača nego kad su oni vladali, ni sa čim nisam saglasan, prihvatio sam njihovu ideju, mi smo spremni za izbore od 17. decembra", rekao je predsednik Srbije.
Kako je naveo, biće zajedno parlamentarni, i pokrajinski i beogradski "i u još nekim opštinama svakako".
On je za RTS naveo da izbori mogu biti i u subotu, 23. decembra, ukoliko to, kako je dodao, želi opozcija.
 
Napomenuo je i da je predsednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević već predložio da listu te stranke u Beogradu predvodi sadašnji gradonačelnik Aleksandar Šapić.
  • Vertigo

    28.09.2023 10:35
    Kakav decembar?
    Pokrajinski izbori bili su u junu 2020, pa je logično da sada budu u kasno proleće 2024. Uostalom, i Đilas je pre neki dan rekao da izbori ne treba da budu pre proleća. Novi poraz drugosrbijanskih građanera i u BG, i u Vojvodini, kao i na državnom nivou. A, 2027. će biti izbori na svim nivoima, posle kojih će Novak Đoković biti srpski predsednik, a Aleksandar Vučić srpski premijer.
  • R

    28.09.2023 09:07
    R
    Ovaj će brzo u HAG upamtite! Doveo ga Zapad na vlast zbog Kosova i prodaje Srbije ali vlast i novac pomutili razum i dogovor! Ti si taj koji je sateran u cosak jer odlicno znaš da gubiš izbore i podršku Zapada! A time ide i odgovornost sa Zatvorom…ako nepobegnes kod Putina u siguran grad gde je Marko Milosevic i uživaš od pokradenih milijardi? Videcemo jos…
  • Marko

    28.09.2023 07:51
    Kurta i Murta
    Oni mozda fizicki vise ne vrse vlast ali njihova prozapadna i antisrpska politika vlada i dalje preko progresivaca i prvorodjenog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.