Gradonačelnica Niša za sada ne podnosi ostavku, "lokalni izbori na proleće"

Nema zvanične niti nezvanične potvrde da će gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska podneti ostavku na tu funkciju poput gradonačelnika Beograda, Pirota, Kragujevca i Vranja.
Gradonačelnica Niša za sada ne podnosi ostavku, "lokalni izbori na proleće"
Foto: Pixabay
Na društvenim mrežama se u toku popodneva pojavila informacija da gradonačelnica Niša drži "oproštajni" kolegijum, ali kako Beta nezvanično saznaje, kolegijum jeste danas održan u Gradskoj kući, ali na njemu nije bilo reči o ostavci, već o gradskom budžetu. 
Prema nezvaničnim informacijama, za sada je odluka da Sotirovski ne podnosi ostavku i da lokalnih izbora u Nišu ne bude 17. decembra, već na proleće.
"Ta odluka može biti i promenjena, jer se sa Vučićem nikad ne zna šta će odlučiti do kraja dana. Rok za podnošenje ostavki da bi izbori bili raspisani u decembru je ponedeljak, tako da do tada svašta može da se dogodi", navodi izvor Bete. 
 
Po mišljenju pojedinih opozicionih lidera u Nišu, Vučić se nije odlučio da pošalje direktivu gradonačelnici i naredi joj ostavku zbog neraščišćenih odnosa u gradskom odboru Srpske napredne stranke u Nišu. 
 
"U niškom SNS-u već godinama postoji više struja koje su međusobno suprotstavljene. Postoji i više pretedenata na 'presto'. Ukoliko bi odlučili da Sotirovski da ostavku, onda bi morali da odluče kojoj da se struji priklone", kazao je sagovornik Bete, koji je želeo da ostane anoniman. 
 
Iz kabineta gradonačelnice Niša za sada nije stigao odgovor na mejl, koji su zaposleni u kabinetu predočili kao jedini mogući način da se dobije odgovor na pitanje da li će Sotirovski podnetu ostavku ili ne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.