Ministarka zdravlja: Mladi da prihvate posao u unutrašnjosti zemlje

Ministarka zdravlja Danica Grujičić apelovala je na mlade lekare da prihvate posao u unutrašnjosti i poručila da će se menjati način specijalizacije.
Ministarka zdravlja: Mladi da prihvate posao u unutrašnjosti zemlje
Foto: Pixabay
Rekla je da će prioritet u zapošljavanju lekara koji su radili tokom najjačih talasa kovida imati oni koji su radili godinu i po ili dve.
"Vlada je donela zaključak da deca koja su radila godinu i po dana ili dve godine imaju prednost. Ali stiglo je oko devet i po hiljada zahteva, a moramo uzeti u obzir i dolazak naredne generacije. Trebaće nam vremena da proučimo dokumentaciju i da napravimo neku vrstu selekcije", rekla je ministarka.
Izrazila je nadu da će od 1. januara 2024. imati jasnu sliku o tome koji medicinski radnici ispunjavaju uslov za penziju, a koji za zapošljavanje.
 
Ponovo je apelovala na mlade lekare da, ako žele posao i da ostanu u Srbiji, da odu u unutrašnjost i tamo provedu neko vreme.
 
"Mi ćemo promeniti potpuno način specijalizacije opšte medicine, tako da svi lekari opšte medicine, posebno ovi mlađi, u jednom trenutku postanu specijalisti, da mogu da upisuju subspecijalizacije, tako da njihova plata može biti izjednačena sa platama lekara u tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti", rekla je ministarka.
  • Mbm

    31.03.2024 22:30
    Sikana
    Neka ide Grujicic u selo iz koga je dosla, da leci. Sramno je za jednu zenu i profesiju humaniste da ha jeftini epp politike laze decu ksko ce dobiti posao, jer nece da ih prime. Dete iz Beograda sa prosecnom ocenom 9.78 i dlsitejecom nagradom ne moze da dobije posao u svome gradu, gospodjo Grujicic.
  • Milan

    01.10.2023 16:04
    Ministarka prva
    Neka se gospođa Grujičić vrati u Užice da radi i tako da primer mladima.
  • Realista

    01.10.2023 15:27
    Pa moze ali da troškove izdavanja nekretnina, racune placa Ministarstvo, a ne ti mladi lekari od svojih plata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.