Novina u komunalnom sektoru: Vlada uvodi Nacionalnog upravljača

Dopunama Zakona o komunalnim delatnostima, koje je predložila Vlada Srbije, predviđeno je uvođenje novog instituta - Nacionalni upravljač.
Novina u komunalnom sektoru: Vlada uvodi Nacionalnog upravljača
Foto: 021.rs
On će biti, kako ističe Vlada, podrška jedinicama lokalne samouprave u cilju pružanja bolje komunalne usluge korisnicima. 
Ideja je da Vlada, na osnovu odluke jedinice lokalne samouprave, bira Nacionalnog upravljača za obavljanje komunalnih delatnosti i upravljanje komunalnom infrastrukturom, u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu. 

Taj institut se, između ostalog, uvodi, kako se kaže u obrazloženju predloga, jer je u Srbiji "prisutna izrazita neujednačenost finansijskih mogućnosti jedinica lokalne samouprave, tako što se u pojedinim ne mogu stabilno finansirati sve komunalne delatnosti.

  • X

    09.10.2023 16:27
    Opet sluđivanje. Šta je sledeće? Koja nova glupost sledi?
  • zumzum

    09.10.2023 13:14
    A sada ajde pravnici u pokusaju sa kupljenim diplomana jurisssss....Ako moze i neki poslic plus posto ste svi u drzavnim firmama.....Hoces da radis u drzavnoj firmi moze ali moras imati drzavni fakultet....Ceo zivot se poltronisati je ljigavo....
  • Lily

    09.10.2023 13:12
    Pravopis
    ma bravo, ajde dajte jos "upravljaca", ima jos prostora za kradju para od gradjana....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f