Konzul u Izraelu: Još nekoliko desetina državljana Srbije u Aškelonu koji trpi najžešće udare

Počasni konzul Srbije u Izraelu Alesandar Nikolić rekao je da se vode borbe u još tri od provobitnog 21 žarišta na liniji razgraničenja sa Pojasom Gaze.
Konzul u Izraelu: Još nekoliko desetina državljana Srbije u Aškelonu koji trpi najžešće udare
Foto: FoNet/AP
Naši državljani koji su živeli u kibucu u tom delu zemlje su evakuisani, rekao je Nikolić za RTS.
Međutim, Nikolić je naveo da se još nekoliko desetina državljana Srbije nalazi u gradu Aškelonu, koji trpi najžešće udare.
Ministar odbrane Izraela Joav Galant naredio je "potpunu opsadu" Pojasa Gaze i najavio da će izraelske vlasti prekinuti snabdevanje strujom i blokirati isporuku hrane i goriva. U toku je napad na grad Aškelon, u tzv. Južnom okrugu Izraela.
 
Kako navodi Nikolić, Hamas je svoja raketna dejstva proširio na Jerusalim, Tel Aviv i Hašaron.
 
Dodao je da prema podacima tamošnje organizacije koja je pandan Crvenom krstu, više od 800 civila je poginulo, 2.500 ranjeno, dok je 150 Izraelaca kidnapovano, među kojima su žene i deca.
 
Na pitanje o dodatnim letovima "Er Srbije" za Beograd, Nikolić kaže da će nacionalni avio-prevoznik nastaviti da leti prema redovnom režimu.
 
Podsetio je na to da su tu i druge avio-kompanije koje imaju povezane letove do Beograda, kao i drumski granični prelazi ka Jordanu i Egiptu.
  • Eon

    10.10.2023 17:24
    Pomozite nedužnim
    Izrael odavno prelazi granice legitimne odbrane i ubija i ugnjetava civile. I Hamas radi isto. Sve to je terorizam uperen protiv nevinih.
  • Ns

    09.10.2023 20:59
    Izrael je pljunuta Nemacka iz 30tih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija