Tužilaštvo o žandarmu Vučkoviću i pisanju KRIK-a: Preduzimamo sve iz svoje nadležnosti

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, povodom pisanja KRIK-a o pripadniku Žandarmerije Nenadu Vučkoviću, saopštilo da u tom slučaju preduzima "mere i radnje iz svoje nadležnosti".
Tužilaštvo o žandarmu Vučkoviću i pisanju KRIK-a: Preduzimamo sve iz svoje nadležnosti
Foto: 021.rs (arhiva)
Tužilaštvo je navelo da je objavilo saopštenje "povodom novinarskih pitanja proizašlih iz objavljenog teksta na portalu "KRIK“ pod naslovom "Žandarm Vučković naređivao kriminalcima, uništio telefone Saleta Mutavog nakon njegovog ubistva".
Tužilaštvo je dodalo i da se oglasilo i zbog novinaraskih pitanja za predmet ubistva Aleksandra Stankovića - "Sale Mutavi" 13. oktbra 2016. u Beogradu.
Tužilaštvo je, u opširnom saopštenju, prenelo detalje krivične prijave i postupanja policije i svog rada i u vezi s ubistvom Stankovića, kao i o mobilnim telefonima iz objave KRIK-a.
 
"Da su mobilni telefoni pokojnog Stankovića, koje je policija oduzela nakon ubistva, potom uz potvrdu vratila Vučkoviću uništeni, tužilaštvo saznaje 5. aprila 2019. iz sadržine službene beleške o obaveštenju primljenom od Vučković koju je sačinila policija", navelo je Tužilaštvo.
 
U saopštenju piše da su tri mobilna telefona Stankovića vraćena 28. novembra 2016, te da ih je od policije preuzeo Vučković, po ovlašćenju majke Stankovića "što proizilazi iz njene izjave".
 
Tužilaštvo je preciziralo da su telefoni vraćeni Vučkoviću od strane policije, uz potvrdu o vraćenim predmetima, a bez napomene policije da ih je potrebno čuvati do okončanja krivičnog postupka.
 
"Njegovo raspolaganje (Vučkovića) tim telefonima, kao i njihovo uništenje po oceni tužilaštva ne predstavlja radnju izvršenja bilo kog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", piše u saopštenju.
 
Tužilaštvo je navelo i da se u predmetu pred Višim sudom u Beogradu "nalazi zadržana komunikacija u mobilnim telefonima između Vučković i Veljka Belivuka" , koja se, kako je dodalo, navodi u tekstu KRIK-a
 
"U odnosu na pitanja medija, a sve vezano za ostale navode iz teksta portala 'Krik', JTOK obaveštava javnost da se preduzimaju mere i radnje iz nadležnosti ovog tužilaštva, te će javnost o javnotužilačkoj odluci biti obaveštena", piše u saopštenju.
  • Realista

    12.10.2023 20:44
    duplo golo...
    Znači da ne preduzima ništa jer nije ni nadležno, bar se tako njima čini, ovde je za sve nadležan preCednik, samo sačekajte da smisli sledeću budalaštinu za medije i krezube obožavaoce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f