VIDEO: Izvršiteljka četvrti put pokušala da iseli starijeg Beograđanina zbog duga od pre 10 godina

Izvršiteljska kancelarija Mirjane Dimitrijević danas je po četvrti put pokušala da iseli Ljubišu Ćirića (80) iz njegovog stana u Sarajevskoj ulici u Beogradu.
VIDEO: Izvršiteljka četvrti put pokušala da iseli starijeg Beograđanina zbog duga od pre 10 godina
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Iseljenje je ponovo pokušano zbog neizmerenih dugova prema firmi koje je Ćirić napravio pre 10 godina, ali su iseljenje sprečile komšije i članovi neformalne grupe građana "Za krov nad glavom".
Ivan Zlatić iz udruženja građana "Za krov nad glavom" izjavio je FoNetu da je u pitanju slučaj prodaje vredne nekretnine u bescenje i činjenice da javna izvršiteljka prodaje jedini dom dužnika.
 
"Ćirić ima i dalje poslovni prostor u Kragujevcu i on je mogao biti prodat da se namiri dug prema poslovnim partnerima", rekao je on.
 
 
 
 
Zlatić je naglasio da Ljubiša Ćirić ne poriče da ima dug, ali da je sporan način iseljenja. 
 
  • svasta zovu "dugom"

    16.10.2023 20:52
    dugom se zove i ono sto realno nije. Za kasnjenje jednog malig racuna izvrsitelj moze uzeti na troskove izvrsenja preko 45 000 dinara a kazu i mnogo vise ako se zalis.

    i to se zove "dugom".

    i zelenaska potrazivanja se zovu "dugom" jer tuzilastvo spava dubokim snom.
    i zelenaskq
  • ludilo

    16.10.2023 20:48
    za 10 godina su mogli drzava ili duznici natenace prodati po trzisnoj ceni za isplatu duga od imovine najmanje vrednosti.

    Cemu odjednom zurba.
  • Jo

    16.10.2023 17:11
    Dug mora da se vrati, ovako ili onako. U suprotnom bi imali gomile prevaranata, koji bi živeli od pozajmica i ne bi ih vraćali. Međutim, ovakve bagatelne prodaje nekretnina, kola i dr. su kriminal i zloupotreba. Treba dozvoliti dužniku da proda, šta god, po realnoj ceni pod kontrolom izvršitelja. Uzeti deo na ime duga, a ostatak vratiti dužniku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija