Grošelj: Eventualne sankcije neće biti protiv građana Srbije

Evroposlanik Klemen Grošelj izjavio je danas da eventualne sankcije nisu usmerene na građane Srbije, već na one koji su umešani u sukob u Banjskoj.
Grošelj: Eventualne sankcije neće biti protiv građana Srbije
Foto: Beta/AP
On je televiziji N1 rekao da je suština rezolucije da se pozovu obe strane da se vrate deeskalaciji i pregovorima.
Grošelj je dodao da sve veće grupe stoje iza teksta rezolucije i da je to poruka pre svega srpskim, ali i kosovskim vlastima.
"Poruka je jasna - mi ne sankcionišemo građane, nisu sankcije protiv Srbije. Prvo treba da se obavi istraga, da Srbija u njoj učestvuje punim opsegom, i oni koji su počinioci, inicijatori i organizatori biće sankcionisani, ali tek kad se utvrde sve činjenice", istakao je Grošelj.
 
Evroposlanik je izrazio očekivanje da će srpske vlasti u potpunosti sarađivati u međunarodnoj istrazi o oružanom sukobu u Banjskoj i da će od rezultata te istrage zavisiti naredni korak evropskih institucija.
 
On je dodao da se rezolucijom kosovske vlasti jasno pozivaju da formiraju Zajednicu srpskih opština.
 
"Tako da mislim da ova rezolucija šalje dosta jasan signal da je vreme da se ovo pitanje polako zatvori i da se okrenemo budućnosti, a budućnost je Srbija što pre u EU", naglasio je Grošelj. 
  • Hmmm

    19.10.2023 13:49
    A trebalo bi da su sankcije protiv svih.

    Narod je glasao. Glasalo se za lopove, navijače, kriminalce, narko dilere, teroriste, “Bog-pa-Rusija”-crkvu.

    I svi oni su pobedili.
    Glasali ste, uživajte.
  • Gavril

    19.10.2023 13:22
    Građani Srbije su za vladavinu prava i zakona, članstvo Srbije u EU, izručenje Milana Radoičića i svakog drugog kriminalca, bandita i ubice institucijama Kosova ili bilo koje države, bez obzira na status Kosova čovek je izvršio krvična dela, ali odluke u ime ovog naroda donose Vučić i Dačić , oni su uzrok problema ovog naroda, države i društva i pod hitno ih moramo smeniti na izborima sa političke scene za sva vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.