Set minđuša za decu iz Pepka povučen sa tržišta

Sa srpskog tržišta povučen je set minđuša koje se prodaju u Pepku.
Kako je navedeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), proizvod je povučen zbog hemijskog rizika.
Reč je o setu minđuša za decu robne marke Pepco model Minnie Mouse i Daisy Duck, artikal SKU 349036, pakovanje od šest komada.
"Obuhvaćenim proizvodima brzina oslobađanja nikla može premašiti dozvoljeni nivo. Nikl je jak senzibilizator i izaziva alergijske reakcije ako je prisutan u proizvodima koji dolaze u direktan i produženi kontakt sa kožom. Proizvod nije usklađen sa Uredbom REACH", piše u opisu rizika.
 
Obaveštenje o povlačenju artikla iz prodaje poslato je svim maloprodajnim objektima. Kupci imaju pravo na povraćaj novca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija